
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty por pokrój w cienkie krążki.
Krok 2
Zasmaż krążki pora na maśle.
Krok 3
Dodaj keczup i duś przez 5 minut.
Krok 4
Jajka lekko ubij z mlekiem i przyprawą Knorr.
Krok 5
Masą jajeczną zalej pory i smaż omlet. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej