Smakoszowy omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smakoszowy omlet

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty por pokrój w cienkie krążki.

Krok 2

Zasmaż krążki pora na maśle.

Krok 3

Dodaj keczup i duś przez 5 minut.

Krok 4

Jajka lekko ubij z mlekiem i przyprawą Knorr.

Krok 5

Masą jajeczną zalej pory i smaż omlet. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smakoszowy omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej