Kiszona kapusta na sposób bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszona kapusta na sposób bawarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

300 gramów

3 sztuki

600 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

null

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę odciśnij i podsmaż na roztopionym smalcu.

Krok 2

Cebule obierz w kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw przyprawami, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie.

Krok 3

W tym czasie obierz jabłka i pieczarki, pieczarki podsmaż na patelni i podduś w odrobinie wody.

Krok 4

Pokrojone jabłka i wątrobiankę dorzuć do kapusty i duś jeszcze przez 10 minut. Kiszoną kapustę po bawarsku podawaj przyozdobioną pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej