
Składniki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
300 gramów
3 sztuki
600 gramów
0.5 łyżeczki
100 gramów
null
2 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę odciśnij i podsmaż na roztopionym smalcu.
Krok 2
Cebule obierz w kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw przyprawami, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie.
Krok 3
W tym czasie obierz jabłka i pieczarki, pieczarki podsmaż na patelni i podduś w odrobinie wody.
Krok 4
Pokrojone jabłka i wątrobiankę dorzuć do kapusty i duś jeszcze przez 10 minut. Kiszoną kapustę po bawarsku podawaj przyozdobioną pieczarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej