Kiszona kapusta na sposób bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszona kapusta na sposób bawarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

300 gramów

3 sztuki

600 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

null

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę odciśnij i podsmaż na roztopionym smalcu.

Krok 2

Cebule obierz w kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw przyprawami, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie.

Krok 3

W tym czasie obierz jabłka i pieczarki, pieczarki podsmaż na patelni i podduś w odrobinie wody.

Krok 4

Pokrojone jabłka i wątrobiankę dorzuć do kapusty i duś jeszcze przez 10 minut. Kiszoną kapustę po bawarsku podawaj przyozdobioną pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w piwie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej