Kiszona kapusta na sposób bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kiszona kapusta na sposób bawarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 sztuki

300 gramów

250 gramów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę odciśnij i podsmaż na roztopionym smalcu.

Krok 2

Cebule obierz w kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw przyprawami, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie.

Krok 3

W tym czasie obierz jabłka i pieczarki, pieczarki podsmaż na patelni i podduś w odrobinie wody.

Krok 4

Pokrojone jabłka i wątrobiankę dorzuć do kapusty i duś jeszcze przez 10 minut. Kiszoną kapustę po bawarsku podawaj przyozdobioną pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej