Kiszona kapusta na sposób bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszona kapusta na sposób bawarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 sztuki

300 gramów

250 gramów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę odciśnij i podsmaż na roztopionym smalcu.

Krok 2

Cebule obierz w kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw przyprawami, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie.

Krok 3

W tym czasie obierz jabłka i pieczarki, pieczarki podsmaż na patelni i podduś w odrobinie wody.

Krok 4

Pokrojone jabłka i wątrobiankę dorzuć do kapusty i duś jeszcze przez 10 minut. Kiszoną kapustę po bawarsku podawaj przyozdobioną pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Serowe w kratkę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej