Cukinia z twarożkiem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z twarożkiem ziołowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

0.5 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż połowę miąższu, środek posmaruj olejem.

Krok 2

Twarożek wymieszaj z posiekanymi: tymiankiem, majerankiem, bazylią i pietruszką.

Krok 5

Tak przygotowany farsz nałóż do gorących cukinii, udekoruj listkami tymianku. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Krok 2

Cukinie zapiecz 15 minut w 180 stopniach w folii aluminiowej.

Krok 5

Farsz dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej