Cukinia z twarożkiem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z twarożkiem ziołowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

0.5 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż połowę miąższu, środek posmaruj olejem.

Krok 2

Twarożek wymieszaj z posiekanymi: tymiankiem, majerankiem, bazylią i pietruszką.

Krok 3

Farsz dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 4

Cukinie zapiecz 15 minut w 180 stopniach w folii aluminiowej.

Krok 5

Tak przygotowany farsz nałóż do gorących cukinii, udekoruj listkami tymianku. Podawaj od razu po przygotowaniu.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej