Polędwica z włoskim nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z włoskim nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

110 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

100 gramów

50 gramów

0.5 sztuki

1 pęczek

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i opłucz. Następnie przekrój wzdłuż, nie docinając do końca i rozłóż tak, aby powstał płat.

Krok 2

Mięso posyp z obu stron przyprawą Knorr, skrop oliwą i natrzyj.

Krok 3

Cukinię pokrój w cienkie plastry, mozzarellę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Pomidory pokrój w cienkie paski. Wszystko przełóż do miski, dodaj całe liście bazylii, dopraw do smaku i wymieszaj.

Krok 4

Na rozłożony płat mięsa nałóż farsz, mięso zroluj, a następnie zwiąż dratwą.

Krok 5

Gotową roladę ułóż na blasze do pieczenia wyłożoną pergaminem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez ok. 30-35 minut w zależności od tego, jak mocno wypieczone mięso lubisz. Podawaj z sezonowymi warzywami oraz risotto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z włoskim nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwica z włoskim nadzieniemPolędwica z włoskim nadzieniem

Polędwica z nadzieniem z cukinii, suszonych pomidorów i mozzarelli to danie łączące delikatny smak mięsa z wyrazistym farszem. Żeby ją przyrządzić potrzebujesz zaledwie kilku składników. Na początek przygotuj mięso – zamarynuj w oliwie i aromatycznych przyprawach. Następnie pokrój je w cienkie plastry i wyłóż serowo-warzywnym farszem, wzbogaconym smakiem ziół. Mięso przypraw świeżo zmielonym pieprzem (oprócz czarnego sprawdzi się również biały) oraz czosnkiem granulowanym, zroluj i zwiąż (dokładnie, żeby nie rozeszło się podczas pieczenia). Przed włożeniem do rozgrzanego piekarnika możesz obtoczyć je w posiekanych oliwkach – zielonych lub czarnych. Polędwicę z włoskim nadzieniem podawaj z warzywami ugotowanymi na parze lub sałatą lodową z dodatkiem świeżych pomidorów i ogórków. To doskonała propozycja na obiad lub uroczystą kolację, którą przyrządzisz bez większego wysiłku. Pobierz listę składników i wypróbuj nowy wariant przygotowywania polędwicy. Z dodatkiem włoskiego nadzienia smakuje wspaniale – przekonaj się o tym.