
Składniki
2 sztuki
10 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry , włożyłam na patelnie dolałam trochę wody dodałam 1 kostkę rosołową rosół z kury Knorr i tak je dusiłam jakieś 20 minut .
Krok 2
Dodała saszetkę sosu HOISIN i zagotowałam . Ryz ugotowałam według przepisu na opakowaniu odcedziłam i wyłożyłam na wa talerze .
Krok 3
Marchew obrałam i starłam na tarce na wiórka dodałam 4 łyżki śmietany 12% i posłodziłam . Ryż marchewka ze śmietaną i pieczarki w sosie słodkawym wyszło razem rewelacyjnie fajne smaki w połączeniu dały fajny efekt smakowy .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej