Potrawka z ryżu i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżu i pieczarek

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry , włożyłam na patelnie dolałam trochę wody dodałam 1 kostkę rosołową rosół z kury Knorr i tak je dusiłam jakieś 20 minut .

Krok 2

Dodała saszetkę sosu HOISIN i zagotowałam . Ryz ugotowałam według przepisu na opakowaniu odcedziłam i wyłożyłam na wa talerze .

Krok 3

Marchew obrałam i starłam na tarce na wiórka dodałam 4 łyżki śmietany 12% i posłodziłam . Ryż marchewka ze śmietaną i pieczarki w sosie słodkawym wyszło razem rewelacyjnie fajne smaki w połączeniu dały fajny efekt smakowy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej