
Składniki
2 sztuki
10 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry , włożyłam na patelnie dolałam trochę wody dodałam 1 kostkę rosołową rosół z kury Knorr i tak je dusiłam jakieś 20 minut .
Krok 2
Dodała saszetkę sosu HOISIN i zagotowałam . Ryz ugotowałam według przepisu na opakowaniu odcedziłam i wyłożyłam na wa talerze .
Krok 3
Marchew obrałam i starłam na tarce na wiórka dodałam 4 łyżki śmietany 12% i posłodziłam . Ryż marchewka ze śmietaną i pieczarki w sosie słodkawym wyszło razem rewelacyjnie fajne smaki w połączeniu dały fajny efekt smakowy .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej