Potrawka z ryżu i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżu i pieczarek

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry , włożyłam na patelnie dolałam trochę wody dodałam 1 kostkę rosołową rosół z kury Knorr i tak je dusiłam jakieś 20 minut .

Krok 2

Dodała saszetkę sosu HOISIN i zagotowałam . Ryz ugotowałam według przepisu na opakowaniu odcedziłam i wyłożyłam na wa talerze .

Krok 3

Marchew obrałam i starłam na tarce na wiórka dodałam 4 łyżki śmietany 12% i posłodziłam . Ryż marchewka ze śmietaną i pieczarki w sosie słodkawym wyszło razem rewelacyjnie fajne smaki w połączeniu dały fajny efekt smakowy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej