
Składniki
2 sztuki
10 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry , włożyłam na patelnie dolałam trochę wody dodałam 1 kostkę rosołową rosół z kury Knorr i tak je dusiłam jakieś 20 minut .
Krok 2
Dodała saszetkę sosu HOISIN i zagotowałam . Ryz ugotowałam według przepisu na opakowaniu odcedziłam i wyłożyłam na wa talerze .
Krok 3
Marchew obrałam i starłam na tarce na wiórka dodałam 4 łyżki śmietany 12% i posłodziłam . Ryż marchewka ze śmietaną i pieczarki w sosie słodkawym wyszło razem rewelacyjnie fajne smaki w połączeniu dały fajny efekt smakowy .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































