Potrawka z ryżu i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżu i pieczarek

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry , włożyłam na patelnie dolałam trochę wody dodałam 1 kostkę rosołową rosół z kury Knorr i tak je dusiłam jakieś 20 minut .

Krok 2

Dodała saszetkę sosu HOISIN i zagotowałam . Ryz ugotowałam według przepisu na opakowaniu odcedziłam i wyłożyłam na wa talerze .

Krok 3

Marchew obrałam i starłam na tarce na wiórka dodałam 4 łyżki śmietany 12% i posłodziłam . Ryż marchewka ze śmietaną i pieczarki w sosie słodkawym wyszło razem rewelacyjnie fajne smaki w połączeniu dały fajny efekt smakowy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżu i pieczarek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej