Gulasz drobiowy z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

7 łyżek

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebule i papryki również. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Papryki, cebulę oraz czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju z masłem.

Krok 3

Dodaj mięso i pieczarki. Smaż 5 minut ciągle mieszając.

Krok 4

Dołóż pomidory, bulion, oregano, tymianek i papryki w proszku. Przykryj i duś 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej