
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 szklanki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebule i papryki również. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Papryki, cebulę oraz czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju z masłem.
Krok 3
Dodaj mięso i pieczarki. Smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Dołóż pomidory, bulion, oregano, tymianek i papryki w proszku. Przykryj i duś 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























