
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 szklanki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebule i papryki również. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Papryki, cebulę oraz czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju z masłem.
Krok 3
Dodaj mięso i pieczarki. Smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Dołóż pomidory, bulion, oregano, tymianek i papryki w proszku. Przykryj i duś 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej