Gulasz drobiowy z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

7 łyżek

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebule i papryki również. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Papryki, cebulę oraz czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju z masłem.

Krok 3

Dodaj mięso i pieczarki. Smaż 5 minut ciągle mieszając.

Krok 4

Dołóż pomidory, bulion, oregano, tymianek i papryki w proszku. Przykryj i duś 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej