Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 szklanki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebule i papryki również. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Papryki, cebulę oraz czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju z masłem.
Krok 3
Dodaj mięso i pieczarki. Smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Dołóż pomidory, bulion, oregano, tymianek i papryki w proszku. Przykryj i duś 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej