
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 szklanki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebule i papryki również. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Papryki, cebulę oraz czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju z masłem.
Krok 3
Dodaj mięso i pieczarki. Smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Dołóż pomidory, bulion, oregano, tymianek i papryki w proszku. Przykryj i duś 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej