
Składniki
700 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1.5 litra
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
Krok 2
Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
Krok 3
Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
Krok 4
Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej