PRZEPISY.PL
Gulasz wegierski - autor: bernika
Autor: bernika

Gulasz wegierski

  • 60
  • 3
  • Średnie
  • 0
9
osób dodało do Mniamlisty
9
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • łopatka wieprzowa700 g
  • cebula1 szt
  • świeży szpinak1 szklanka
  • bulion drobiowy1.5 l
  • 1 listek laurowy1 szt
  • Krok 1

    Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  • Krok 2

    Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  • Krok 3

    Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  • Krok 4

    Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

Więcej przepisów z tym produktem

Węgierska zupa gulaszowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

83
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
14
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
691
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
587
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe