Składniki
700 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1.5 litra
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
Krok 2
Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
Krok 3
Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
Krok 4
Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej