Gulasz wegierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wegierski

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1.5 litra

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

Krok 2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

Krok 3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

Krok 4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej