Gulasz wegierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wegierski

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1.5 litra

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

Krok 2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

Krok 3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

Krok 4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wegierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej