
Składniki
1.7 kilograma
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
5 sztuk
4 sztuki
4 łyżki
60 mililitrów
0.5 pęczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.
Krok 2
Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.
Krok 3
Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.
Krok 4
Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.
Krok 5
Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z wołowiny
Wołowina to nie tylko rostbef i udziec – wyśmienite danie przygotujesz także z wołowych ogonów. Ugotowany na ich bazie gulasz z dodatkiem kilku popularnych warzyw oraz wytrawnego czerwonego wina będzie świetną propozycją na obiad. Aby go przyrządzić, najpierw podsmaż na rozgrzanej patelni drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dorzuć pocięte na równe kawałki i obtoczone w mące pszennej wołowe ogony i smaż do momentu, aż przybiorą jasnobrązowy kolor. Następnie zalej mięso wrzątkiem, dodaj wino i brązowy cukier trzcinowy. Całość duś pod przykryciem przez kilka godzin, aby wołowina stała się miękka i delikatna. Marchew i ziemniaki obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dorzuć do gotującej się potrawy. Na koniec wsyp mieszankę przypraw do gulaszu, która znakomicie podkreśli smak wołowiny. Gotowe danie serwuj na ciepło z dodatkiem purée ziemniaczanego, posypane świeżo zmielonym czarnym pieprzem i udekorowane natką pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.