Indyk zawijany z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk zawijany z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

1.5 kilograma

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka i jajek przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż 3 naleśniki.

Krok 2

Umyj i osusz flet z indyka, podziel na trzy części.

Krok 3

Każdą rozbij i natrzyj ziołami i Przyprawą do kurczaka Knorr z obu stron.

Krok 4

Na każdym płacie połóż naleśnik zawinięty z plastrem łososia.

Krok 5

Wszystko zwiń w roladę, ściśnij nicią i ułóż na blaszce, podlej olejem i piecz pod przykryciem około godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk zawijany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej