
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 szklanka
1.5 kilograma
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka i jajek przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż 3 naleśniki.
Krok 2
Umyj i osusz flet z indyka, podziel na trzy części.
Krok 3
Każdą rozbij i natrzyj ziołami i Przyprawą do kurczaka Knorr z obu stron.
Krok 4
Na każdym płacie połóż naleśnik zawinięty z plastrem łososia.
Krok 5
Wszystko zwiń w roladę, ściśnij nicią i ułóż na blaszce, podlej olejem i piecz pod przykryciem około godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej