
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 szklanka
1.5 kilograma
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka i jajek przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż 3 naleśniki.
Krok 2
Umyj i osusz flet z indyka, podziel na trzy części.
Krok 3
Każdą rozbij i natrzyj ziołami i Przyprawą do kurczaka Knorr z obu stron.
Krok 4
Na każdym płacie połóż naleśnik zawinięty z plastrem łososia.
Krok 5
Wszystko zwiń w roladę, ściśnij nicią i ułóż na blaszce, podlej olejem i piecz pod przykryciem około godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































