Hiszpańska salsa wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska salsa wegetariańska

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

heart
263 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

306 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą i sokiem z cytryny.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki salsy z sosem, dodaj posiekaną bazylię i wstaw do lodówki na 30 minut. Salsę można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie, na przykład na kolację.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Zrobię sobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpańska salsa wegetariańskaHiszpańska salsa wegetariańska

Kuchnia hiszpańska łączy w sobie m.in. wyraziste smaki świeżych warzyw oraz aromatyczne przyprawy. Proponowana w tym przepisie sałatka będzie świetnym sposobem na przekąskę między posiłkami, ale sprawdzi się również jako składnik głównego dania. Skompletuj świeże warzywa i rozpocznij przygotowywanie hiszpańskiej salsy wegetariańskiej. Od czego zacząć? Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprócz sugerowanych w przepisie, dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze oliwki. Przesyp wszystko do miski, a następnie przyrządź sos sałatkowy, który będzie idealnym dopełnieniem smaku salsy. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki, zalej sosem i dodaj posiekaną świeżą bazylię. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – i gotowe. Hiszpańską salsę możesz podawać z chrupiącymi grzankami, posmarowanymi czosnkowym twarożkiem. Będzie również znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs lub szybkim drugim śniadaniem w pracy. Masz ochotę na to mocno warzywne danie? Zasugeruj się naszym przepisem i przyrządź pełną koloru hiszpańską salsę.