Hiszpańska salsa wegetariańska

- Krok 1Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
- Krok 2Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą i sokiem z cytryny.
- Krok 3Wymieszaj wszystkie składniki salsy z sosem, dodaj posiekaną bazylię i wstaw do lodówki na 30 minut. Salsę można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie, na przykład na kolację.

Kuchnia hiszpańska łączy w sobie m.in. wyraziste smaki świeżych warzyw oraz aromatyczne przyprawy. Proponowana w tym przepisie sałatka będzie świetnym sposobem na przekąskę między posiłkami, ale sprawdzi się również jako składnik głównego dania. Skompletuj świeże warzywa i rozpocznij przygotowywanie hiszpańskiej salsy wegetariańskiej. Od czego zacząć? Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprócz sugerowanych w przepisie, dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze oliwki. Przesyp wszystko do miski, a następnie przyrządź sos sałatkowy, który będzie idealnym dopełnieniem smaku salsy. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki, zalej sosem i dodaj posiekaną świeżą bazylię. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – i gotowe. Hiszpańską salsę możesz podawać z chrupiącymi grzankami, posmarowanymi czosnkowym twarożkiem. Będzie również znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs lub szybkim drugim śniadaniem w pracy. Masz ochotę na to mocno warzywne danie? Zasugeruj się naszym przepisem i przyrządź pełną koloru hiszpańską salsę.