
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 3
Wymieszaj wszystkie składniki salsy z sosem, dodaj posiekaną bazylię i wstaw do lodówki na 30 minut. Salsę można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie, na przykład na kolację.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańska salsa wegetariańska
Kuchnia hiszpańska łączy w sobie m.in. wyraziste smaki świeżych warzyw oraz aromatyczne przyprawy. Proponowana w tym przepisie sałatka będzie świetnym sposobem na przekąskę między posiłkami, ale sprawdzi się również jako składnik głównego dania. Skompletuj świeże warzywa i rozpocznij przygotowywanie hiszpańskiej salsy wegetariańskiej. Od czego zacząć? Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprócz sugerowanych w przepisie, dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze oliwki. Przesyp wszystko do miski, a następnie przyrządź sos sałatkowy, który będzie idealnym dopełnieniem smaku salsy. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki, zalej sosem i dodaj posiekaną świeżą bazylię. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – i gotowe. Hiszpańską salsę możesz podawać z chrupiącymi grzankami, posmarowanymi czosnkowym twarożkiem. Będzie również znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs lub szybkim drugim śniadaniem w pracy. Masz ochotę na to mocno warzywne danie? Zasugeruj się naszym przepisem i przyrządź pełną koloru hiszpańską salsę.