Hiszpańska salsa wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska salsa wegetariańska

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

heart
263 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

306 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą i sokiem z cytryny.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki salsy z sosem, dodaj posiekaną bazylię i wstaw do lodówki na 30 minut. Salsę można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie, na przykład na kolację.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Zrobię sobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpańska salsa wegetariańskaHiszpańska salsa wegetariańska

Kuchnia hiszpańska łączy w sobie m.in. wyraziste smaki świeżych warzyw oraz aromatyczne przyprawy. Proponowana w tym przepisie sałatka będzie świetnym sposobem na przekąskę między posiłkami, ale sprawdzi się również jako składnik głównego dania. Skompletuj świeże warzywa i rozpocznij przygotowywanie hiszpańskiej salsy wegetariańskiej. Od czego zacząć? Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprócz sugerowanych w przepisie, dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze oliwki. Przesyp wszystko do miski, a następnie przyrządź sos sałatkowy, który będzie idealnym dopełnieniem smaku salsy. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki, zalej sosem i dodaj posiekaną świeżą bazylię. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – i gotowe. Hiszpańską salsę możesz podawać z chrupiącymi grzankami, posmarowanymi czosnkowym twarożkiem. Będzie również znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs lub szybkim drugim śniadaniem w pracy. Masz ochotę na to mocno warzywne danie? Zasugeruj się naszym przepisem i przyrządź pełną koloru hiszpańską salsę.