
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 3
Wymieszaj wszystkie składniki salsy z sosem, dodaj posiekaną bazylię i wstaw do lodówki na 30 minut. Salsę można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie, na przykład na kolację.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańska salsa wegetariańska
Kuchnia hiszpańska łączy w sobie m.in. wyraziste smaki świeżych warzyw oraz aromatyczne przyprawy. Proponowana w tym przepisie sałatka będzie świetnym sposobem na przekąskę między posiłkami, ale sprawdzi się również jako składnik głównego dania. Skompletuj świeże warzywa i rozpocznij przygotowywanie hiszpańskiej salsy wegetariańskiej. Od czego zacząć? Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprócz sugerowanych w przepisie, dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze oliwki. Przesyp wszystko do miski, a następnie przyrządź sos sałatkowy, który będzie idealnym dopełnieniem smaku salsy. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki, zalej sosem i dodaj posiekaną świeżą bazylię. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – i gotowe. Hiszpańską salsę możesz podawać z chrupiącymi grzankami, posmarowanymi czosnkowym twarożkiem. Będzie również znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs lub szybkim drugim śniadaniem w pracy. Masz ochotę na to mocno warzywne danie? Zasugeruj się naszym przepisem i przyrządź pełną koloru hiszpańską salsę.