Hiszpańska salsa wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska salsa wegetariańska

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

237 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą i sokiem z cytryny.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki salsy z sosem, dodaj posiekaną bazylię i wstaw do lodówki na 30 minut. Salsę można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie, na przykład na kolację.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Zrobię sobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpańska salsa wegetariańskaHiszpańska salsa wegetariańska

Kuchnia hiszpańska łączy w sobie m.in. wyraziste smaki świeżych warzyw oraz aromatyczne przyprawy. Proponowana w tym przepisie sałatka będzie świetnym sposobem na przekąskę między posiłkami, ale sprawdzi się również jako składnik głównego dania. Skompletuj świeże warzywa i rozpocznij przygotowywanie hiszpańskiej salsy wegetariańskiej. Od czego zacząć? Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprócz sugerowanych w przepisie, dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze oliwki. Przesyp wszystko do miski, a następnie przyrządź sos sałatkowy, który będzie idealnym dopełnieniem smaku salsy. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki, zalej sosem i dodaj posiekaną świeżą bazylię. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – i gotowe. Hiszpańską salsę możesz podawać z chrupiącymi grzankami, posmarowanymi czosnkowym twarożkiem. Będzie również znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs lub szybkim drugim śniadaniem w pracy. Masz ochotę na to mocno warzywne danie? Zasugeruj się naszym przepisem i przyrządź pełną koloru hiszpańską salsę.