
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w parowarze przez 20 minut (lub osolonej wodzie przez 10-12 minut).
Krok 2
Łososia myjemy, obieramy ze skóry. Z dwóch stron posypujemy solą, pieprzem, rozdrobnionym jednym czosnkiem i rozmarynem. Skrapiamy oliwą z oliwek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15 minut, bez przykrycia na termoobiegu.
Krok 3
Jogurt grecki przelewamy do miseczki, dodajemy jeden rozdrobniony ząbek czosnku i zioła prowansalskie. Doprawiamy solą i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Składniki mieszamy.
Krok 4
Podajemy z ryżem lub dowolną kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej