
Składniki
500 gramów
500 gramów
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Smalec pokrój w kostkę, a następnie usmaż.
Krok 2
Dodaj pieprz, paprykę, sól, trochę Przyprawy w płynie Delikat.
Krok 3
Cebulę posiekaj i dodaj.
Krok 4
Pod koniec dodaj pokrojony czosnek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smalec
Przygotowywany z aromatycznego wędzonego boczku smalec, z dodatkiem kilku przypraw, takich jak mielona papryka, pieprz i czosnek, jest bardzo wyrazisty. Przypadnie do gustu szczególnie miłośnikom góralskiej kuchni, a w połączeniu z ulubionym chrupkim pieczywem (np. chlebem wiejskim) będzie stanowił dobrą przystawkę do wielu dań głównych, na przykład gulaszu lub lecza. Smalec doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Oprócz chleba wymienić można chociażby kiszone ogórki, surówkę z czerwonej kapusty, skwarki, szczypiorek, natkę pietruszki, sałatę lodową oraz koperek. Pasują do niego również świeże warzywa – plastry pomidora, ogórka czy też marchewki lub pokrojona w plastry czerwona cebula. Często dodaje się do niego również pokrojone w kostkę jabłka oraz podsmażoną cebulę. Smalec możesz włożyć do słoika i przechowywać w lodówce. Sprawdź nasz przepis i zobacz, jak szybko przygotować jego podstawową wersję. Komponuj smalec z ulubionymi dodatkami i serwuj na wiele różnych okazji. Smacznego.