Aromatyczny smalec z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Smalec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Smalec pokrój w kostkę, a następnie usmaż.

Krok 2

Dodaj pieprz, paprykę, sól, trochę Przyprawy w płynie Delikat.

Krok 3

Cebulę posiekaj i dodaj.

Krok 4

Pod koniec dodaj pokrojony czosnek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - SmalecSmalec

Przygotowywany z aromatycznego wędzonego boczku smalec, z dodatkiem kilku przypraw, takich jak mielona papryka, pieprz i czosnek, jest bardzo wyrazisty. Przypadnie do gustu szczególnie miłośnikom góralskiej kuchni, a w połączeniu z ulubionym chrupkim pieczywem (np. chlebem wiejskim) będzie stanowił dobrą przystawkę do wielu dań głównych, na przykład gulaszu lub lecza. Smalec doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Oprócz chleba wymienić można chociażby kiszone ogórki, surówkę z czerwonej kapusty, skwarki, szczypiorek, natkę pietruszki, sałatę lodową oraz koperek. Pasują do niego również świeże warzywa – plastry pomidora, ogórka czy też marchewki lub pokrojona w plastry czerwona cebula. Często dodaje się do niego również pokrojone w kostkę jabłka oraz podsmażoną cebulę. Smalec możesz włożyć do słoika i przechowywać w lodówce. Sprawdź nasz przepis i zobacz, jak szybko przygotować jego podstawową wersję. Komponuj smalec z ulubionymi dodatkami i serwuj na wiele różnych okazji. Smacznego.