OMLECIKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OMLECIKI

Autor: Patrycja Kołodziej

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

330 mililitrów

250 gramów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywno dosypujemy pomalutku cukier potem dodajemy pojedynczo zółtka,olec i ocet

Krok 2

Na najmniejszych obrotach dosypujemy wymieszane maki z proszkiem do pieczenia

Krok 3

Na papier do pieczenia nakładamy ciasto łyżką w formie bardziej owalnej

Krok 4

piec 5 minut w temp 180*C.Ciepłe złożyc

Krok 5

Śmietanke 30% ubic na sztywno dodac serek mascarpone

Krok 6

posmarowac dzemem i bita smietana z mascarpone.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej