
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
330 mililitrów
250 gramów
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubijamy na sztywno dosypujemy pomalutku cukier potem dodajemy pojedynczo zółtka,olec i ocet
Krok 2
Na najmniejszych obrotach dosypujemy wymieszane maki z proszkiem do pieczenia
Krok 3
Na papier do pieczenia nakładamy ciasto łyżką w formie bardziej owalnej
Krok 4
piec 5 minut w temp 180*C.Ciepłe złożyc
Krok 5
Śmietanke 30% ubic na sztywno dodac serek mascarpone
Krok 6
posmarowac dzemem i bita smietana z mascarpone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej