
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
330 mililitrów
250 gramów
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubijamy na sztywno dosypujemy pomalutku cukier potem dodajemy pojedynczo zółtka,olec i ocet
Krok 2
Na najmniejszych obrotach dosypujemy wymieszane maki z proszkiem do pieczenia
Krok 3
Na papier do pieczenia nakładamy ciasto łyżką w formie bardziej owalnej
Krok 4
piec 5 minut w temp 180*C.Ciepłe złożyc
Krok 5
Śmietanke 30% ubic na sztywno dodac serek mascarpone
Krok 6
posmarowac dzemem i bita smietana z mascarpone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























