OMLECIKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OMLECIKI

Autor: Patrycja Kołodziej

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

330 mililitrów

250 gramów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywno dosypujemy pomalutku cukier potem dodajemy pojedynczo zółtka,olec i ocet

Krok 2

Na najmniejszych obrotach dosypujemy wymieszane maki z proszkiem do pieczenia

Krok 3

Na papier do pieczenia nakładamy ciasto łyżką w formie bardziej owalnej

Krok 4

piec 5 minut w temp 180*C.Ciepłe złożyc

Krok 5

Śmietanke 30% ubic na sztywno dodac serek mascarpone

Krok 6

posmarowac dzemem i bita smietana z mascarpone.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z kapustą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej