Domowa tortilla z kurczakiem i sosem Tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kurczakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą i czosnkiem i odstawiamy a godzinę. Gdy kurczak nabierze smaku, obsmażamy go na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 2

Warzywa kroimy i mieszamy ze sobą.

Krok 3

Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniami producenta, na każdym układamy sałatę, kurczaka i warzywa. Polewamy ketchupem i doprawiamy sosem tabasco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z kurczakiemTortilla z kurczakiem

Tortilla od dłuższego czasu robi furorę wśród przekąsek. Dzięki łatwości, z jaką można ją przygotować, coraz częściej wypiera popularne kanapki. Meksykański placek można wypełnić swoimi ulubionymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi, polać je sosem, i smaczne danie gotowe. My proponujemy przepis na tortillę z kurczakiem. Przy jej przygotowywaniu najwięcej czasu zajmuje marynowanie mięsa. Pokrojonego w kostkę, surowego kurczaka z przyprawami powinniśmy odstawić na około godzinę, aby nabrał wyrazistego smaku. Dlatego warto przygotować go wcześniej. Jednak jeśli nie masz tyle czasu, możesz mocniej go przyprawić i smażyć od razu, potrawa będzie równie smaczna. Do papryki, pomidorów, ogórków i sałaty warto dołączyć również inne warzywa. Dobrze będą komponowały się np. suszone pomidory, oliwki lub duszona z czosnkiem cukinia. Jeśli nie wyobrażasz sobie meksykańskiego dania bez sera żółtego, także włóż go do środka. Świetnie sprawdzi się też ser feta lub biała mozzarella. Stwórz tortillę według naszego przepisu i ciesz się jej smakiem!