
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować ryż i ostudzić go.
Krok 2
W międzyczasie zetrzyj ogórka w paski, posiekaj koperek, zmiażdż czosnek i rozrób torebkę sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego w łyżce wody i łyżce oleju.
Krok 3
Wszystkie składniki dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj, w między czasie dodaj troszkę majonezu i dosyp soli lub pieprzu dla lepszego smaku.
Krok 4
Wstaw do lodówki na 25 minut i jedz :) smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej