Salatka czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka czosnkowa

Autor: Agnieszka Laari

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż i ostudzić go.

Krok 2

W międzyczasie zetrzyj ogórka w paski, posiekaj koperek, zmiażdż czosnek i rozrób torebkę sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego w łyżce wody i łyżce oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj, w między czasie dodaj troszkę majonezu i dosyp soli lub pieprzu dla lepszego smaku.

Krok 4

Wstaw do lodówki na 25 minut i jedz :) smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej