Salatka czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka czosnkowa

Autor: Agnieszka Laari

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż i ostudzić go.

Krok 2

W międzyczasie zetrzyj ogórka w paski, posiekaj koperek, zmiażdż czosnek i rozrób torebkę sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego w łyżce wody i łyżce oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj, w między czasie dodaj troszkę majonezu i dosyp soli lub pieprzu dla lepszego smaku.

Krok 4

Wstaw do lodówki na 25 minut i jedz :) smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej