
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
400 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i rozgnieć. Oczyść łodygi selera.
Krok 2
Usuń tłuszcz z polędwicy i owiń ją szczelnie w folię. Włóż do zamrażarki na mniej więcej godzinę, aż do częściowego zamrożenia. Następnie ostrym nożem pokrój polędwicę w cienkie pasy.
Krok 3
W międzyczasie pokrój koper oraz seler na cienkie paski i wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Na półmisku ułóż warstwę plasterków carpaccio. Udekoruj je sałatką z kopru włoskiego.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej