Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

400 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i rozgnieć. Oczyść łodygi selera.

Krok 2

Usuń tłuszcz z polędwicy i owiń ją szczelnie w folię. Włóż do zamrażarki na mniej więcej godzinę, aż do częściowego zamrożenia. Następnie ostrym nożem pokrój polędwicę w cienkie pasy.

Krok 3

W międzyczasie pokrój koper oraz seler na cienkie paski i wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Na półmisku ułóż warstwę plasterków carpaccio. Udekoruj je sałatką z kopru włoskiego.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka serowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej