Sałatka mielonkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka mielonkowa

Autor: maverica maverica

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

30 dekagramów

30 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mielonkę, ogórek, żółty ser pokroić w kostkę, makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem, a następnie odcedzic i przepłukać zimną wodą,

Krok 2

Wsypać wszystko do dużej miski dodać odcedzoną kukurydzę, 3-4 łyżki majonezu i koper wg uznania (lepiej smakuje gdy jest go dużo. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 3

Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej