Sałatka mielonkowa

Autor: maverica maverica

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 opakowania

1 sztuka

30 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mielonkę, ogórek, żółty ser pokroić w kostkę, makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem, a następnie odcedzic i przepłukać zimną wodą,

Krok 2

Wsypać wszystko do dużej miski dodać odcedzoną kukurydzę, 3-4 łyżki majonezu i koper wg uznania (lepiej smakuje gdy jest go dużo. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 3

Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej