Sałatka mielonkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka mielonkowa

Autor: maverica maverica

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

30 dekagramów

30 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mielonkę, ogórek, żółty ser pokroić w kostkę, makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem, a następnie odcedzic i przepłukać zimną wodą,

Krok 2

Wsypać wszystko do dużej miski dodać odcedzoną kukurydzę, 3-4 łyżki majonezu i koper wg uznania (lepiej smakuje gdy jest go dużo. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 3

Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej