Sałatka mielonkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka mielonkowa

Autor: maverica maverica

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

30 dekagramów

30 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mielonkę, ogórek, żółty ser pokroić w kostkę, makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem, a następnie odcedzic i przepłukać zimną wodą,

Krok 2

Wsypać wszystko do dużej miski dodać odcedzoną kukurydzę, 3-4 łyżki majonezu i koper wg uznania (lepiej smakuje gdy jest go dużo. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 3

Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej