Surówka z kopru włoskiego - sałatka: przepis | Przepisy.pl pixel

Surówka z kopru włoskiego do obiadu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy.

Surówka z kopru włoskiego do obiadu - Krok 1

Krok 2

Pokrój koper na kawałki.

Surówka z kopru włoskiego do obiadu - Krok 2

Krok 3

Polej koper sosem sałatkowym. Przełóż na talerz i skrop sokiem z cytryny.

Surówka z kopru włoskiego do obiadu - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mizeria z jogurtem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kopru włoskiego do obiaduSurówka z kopru włoskiego do obiadu

Przepis na obiad idealny? Odpowiednio przyrządzony, ulubiony rodzaj mięsa, dawka węglowodanów w postaci kaszy, makaronu lub ziemniaków, a do tego tradycyjna „kropka nad i”, czyli surówka! Ta z kopru włoskiego świetnie podbije smak całego obiadowego zestawu.

Dla kogo?

Surówka z pewnością zasmakuje osobom, które pamiętają tego rodzaju smaki z rodzinnego domu. To również apetyczna propozycja dla każdego, kto lubi klasyczne połączenia i nie wyobraża sobie obiadu bez dodatku w postaci warzyw.

Na jaką okazję?

Już sama nazwa wskazuje, na jaką okazję taka potrawa nada się najlepiej. Po co więc szukać dalej? Surówka z kopru włoskiego to doskonałe uzupełnienie obiadu!

Czy wiesz, że?

Koper włoski uprawiany jest od wieków w wielu miejscach na świecie. Jego owoce mają słodkawy, ale też nieco pikantny smak – najczęściej używane są zaś w postaci aromatycznej przyprawy.

Dla urozmaicenia

Surówkę z kopru włoskiego możesz przygotować wcześniej na kilka dni. Odpowiednio przechowywana w lodówce nie straci swoich walorów smakowych.