
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy.

Krok 2
Pokrój koper na kawałki.

Krok 3
Polej koper sosem sałatkowym. Przełóż na talerz i skrop sokiem z cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z kopru włoskiego do obiadu
Przepis na obiad idealny? Odpowiednio przyrządzony, ulubiony rodzaj mięsa, dawka węglowodanów w postaci kaszy, makaronu lub ziemniaków, a do tego tradycyjna „kropka nad i”, czyli surówka! Ta z kopru włoskiego świetnie podbije smak całego obiadowego zestawu.
Dla kogo?
Surówka z pewnością zasmakuje osobom, które pamiętają tego rodzaju smaki z rodzinnego domu. To również apetyczna propozycja dla każdego, kto lubi klasyczne połączenia i nie wyobraża sobie obiadu bez dodatku w postaci warzyw.
Na jaką okazję?
Już sama nazwa wskazuje, na jaką okazję taka potrawa nada się najlepiej. Po co więc szukać dalej? Surówka z kopru włoskiego to doskonałe uzupełnienie obiadu!
Czy wiesz, że?
Koper włoski uprawiany jest od wieków w wielu miejscach na świecie. Jego owoce mają słodkawy, ale też nieco pikantny smak – najczęściej używane są zaś w postaci aromatycznej przyprawy.
Dla urozmaicenia
Surówkę z kopru włoskiego możesz przygotować wcześniej na kilka dni. Odpowiednio przechowywana w lodówce nie straci swoich walorów smakowych.


































