Surówka z kopru włoskiego do obiadu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

198

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy.

Surówka z kopru włoskiego do obiadu - Krok 1

Krok 2

Pokrój koper na kawałki.

Surówka z kopru włoskiego do obiadu - Krok 2

Krok 3

Polej koper sosem sałatkowym. Przełóż na talerz i skrop sokiem z cytryny.

Surówka z kopru włoskiego do obiadu - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kopru włoskiego do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kopru włoskiego do obiaduSurówka z kopru włoskiego do obiadu

Przepis na obiad idealny? Odpowiednio przyrządzony, ulubiony rodzaj mięsa, dawka węglowodanów w postaci kaszy, makaronu lub ziemniaków, a do tego tradycyjna „kropka nad i”, czyli surówka! Ta z kopru włoskiego świetnie podbije smak całego obiadowego zestawu.

Dla kogo?

Surówka z pewnością zasmakuje osobom, które pamiętają tego rodzaju smaki z rodzinnego domu. To również apetyczna propozycja dla każdego, kto lubi klasyczne połączenia i nie wyobraża sobie obiadu bez dodatku w postaci warzyw.

Na jaką okazję?

Już sama nazwa wskazuje, na jaką okazję taka potrawa nada się najlepiej. Po co więc szukać dalej? Surówka z kopru włoskiego to doskonałe uzupełnienie obiadu!

Czy wiesz, że?

Koper włoski uprawiany jest od wieków w wielu miejscach na świecie. Jego owoce mają słodkawy, ale też nieco pikantny smak – najczęściej używane są zaś w postaci aromatycznej przyprawy.

Dla urozmaicenia

Surówkę z kopru włoskiego możesz przygotować wcześniej na kilka dni. Odpowiednio przechowywana w lodówce nie straci swoich walorów smakowych.