
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy.
Krok 2
Pokrój koper na kawałki.
Krok 3
Polej koper sosem sałatkowym. Przełóż na talerz i skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z kopru włoskiego do obiadu
Przepis na obiad idealny? Odpowiednio przyrządzony, ulubiony rodzaj mięsa, dawka węglowodanów w postaci kaszy, makaronu lub ziemniaków, a do tego tradycyjna „kropka nad i”, czyli surówka! Ta z kopru włoskiego świetnie podbije smak całego obiadowego zestawu.
Dla kogo?
Surówka z pewnością zasmakuje osobom, które pamiętają tego rodzaju smaki z rodzinnego domu. To również apetyczna propozycja dla każdego, kto lubi klasyczne połączenia i nie wyobraża sobie obiadu bez dodatku w postaci warzyw.
Na jaką okazję?
Już sama nazwa wskazuje, na jaką okazję taka potrawa nada się najlepiej. Po co więc szukać dalej? Surówka z kopru włoskiego to doskonałe uzupełnienie obiadu!
Czy wiesz, że?
Koper włoski uprawiany jest od wieków w wielu miejscach na świecie. Jego owoce mają słodkawy, ale też nieco pikantny smak – najczęściej używane są zaś w postaci aromatycznej przyprawy.
Dla urozmaicenia
Surówkę z kopru włoskiego możesz przygotować wcześniej na kilka dni. Odpowiednio przechowywana w lodówce nie straci swoich walorów smakowych.