
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą sałatę ułóż w salaterce. Pomidory pokrój w cząstki i ułóż na sałacie.
Krok 2
Połowę sera rozetrzyj ze śmietaną. Dodaj majonez i Sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj.
Krok 3
Resztę sera pokrój w kostkę. Sałatę polej sosem, posyp kostkami sera i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej