
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą sałatę ułóż w salaterce. Pomidory pokrój w cząstki i ułóż na sałacie.
Krok 2
Połowę sera rozetrzyj ze śmietaną. Dodaj majonez i Sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj.
Krok 3
Resztę sera pokrój w kostkę. Sałatę polej sosem, posyp kostkami sera i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej