Sałata z rokpolem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z rokpolem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą sałatę ułóż w salaterce. Pomidory pokrój w cząstki i ułóż na sałacie.

Krok 2

Połowę sera rozetrzyj ze śmietaną. Dodaj majonez i Sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj.

Krok 3

Resztę sera pokrój w kostkę. Sałatę polej sosem, posyp kostkami sera i drobno posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z rokpolem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej