
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.
Krok 2
Ogórka obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Ostrą papryczkę i natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Na talerze najpierw układać ogórki, potem pomidory i posypać cebulą. Oprósz ostrą papryczką
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.
Krok 5
Sałatkę na każdym talerzu przykryć warstwą startego sera. Spożywać zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej