
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.
Krok 2
Ogórka obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Ostrą papryczkę i natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Na talerze najpierw układać ogórki, potem pomidory i posypać cebulą. Oprósz ostrą papryczką
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.
Krok 5
Sałatkę na każdym talerzu przykryć warstwą startego sera. Spożywać zaraz po przygotowaniu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej