Sałatka farmerska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka farmerska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.

Krok 2

Ogórka obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Ostrą papryczkę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Na talerze najpierw układać ogórki, potem pomidory i posypać cebulą. Oprósz ostrą papryczką

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.

Krok 5

Sałatkę na każdym talerzu przykryć warstwą startego sera. Spożywać zaraz po przygotowaniu.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej