Sałatka farmerska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka farmerska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.

Krok 2

Ogórka obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Ostrą papryczkę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Na talerze najpierw układać ogórki, potem pomidory i posypać cebulą. Oprósz ostrą papryczką

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.

Krok 5

Sałatkę na każdym talerzu przykryć warstwą startego sera. Spożywać zaraz po przygotowaniu.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej