Sałatka farmerska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka farmerska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.

Krok 2

Ogórka obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Ostrą papryczkę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Na talerze najpierw układać ogórki, potem pomidory i posypać cebulą. Oprósz ostrą papryczką

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.

Krok 5

Sałatkę na każdym talerzu przykryć warstwą startego sera. Spożywać zaraz po przygotowaniu.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka farmerska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej