
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.
Krok 2
Ogórka obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Ostrą papryczkę i natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Na talerze najpierw układać ogórki, potem pomidory i posypać cebulą. Oprósz ostrą papryczką
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.
Krok 5
Sałatkę na każdym talerzu przykryć warstwą startego sera. Spożywać zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej