
Składniki
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
3 łyżki
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź ananasa i kukurydzę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ananasa pokrój na części.
Krok 2
Selera obierz, umyj i ugotuj. Po ostudzeniu pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Ryż ugotuj z dodatkiem kurkumy i schłodź.
Krok 4
Wymieszaj z selerem, kukurydzą, ananasem i serem.
Krok 5
Dodaj słonecznik, rodzynki i posiekaną natkę.
Krok 6
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem.
Krok 7
polej sałatkę sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej