Sałatka dla zdrowia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka dla zdrowia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

200 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź ananasa i kukurydzę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ananasa pokrój na części.

Krok 2

Selera obierz, umyj i ugotuj. Po ostudzeniu pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Ryż ugotuj z dodatkiem kurkumy i schłodź.

Krok 4

Wymieszaj z selerem, kukurydzą, ananasem i serem.

Krok 5

Dodaj słonecznik, rodzynki i posiekaną natkę.

Krok 6

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Krok 7

polej sałatkę sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej