
Składniki
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
3 łyżki
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź ananasa i kukurydzę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ananasa pokrój na części.
Krok 2
Selera obierz, umyj i ugotuj. Po ostudzeniu pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Ryż ugotuj z dodatkiem kurkumy i schłodź.
Krok 4
Wymieszaj z selerem, kukurydzą, ananasem i serem.
Krok 5
Dodaj słonecznik, rodzynki i posiekaną natkę.
Krok 6
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem.
Krok 7
polej sałatkę sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































