Sałatka dla zdrowia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka dla zdrowia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

100 gramów

3 łyżki

3 łyżki

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź ananasa i kukurydzę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ananasa pokrój na części.

Krok 2

Selera obierz, umyj i ugotuj. Po ostudzeniu pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Ryż ugotuj z dodatkiem kurkumy i schłodź.

Krok 4

Wymieszaj z selerem, kukurydzą, ananasem i serem.

Krok 5

Dodaj słonecznik, rodzynki i posiekaną natkę.

Krok 6

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Krok 7

polej sałatkę sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka dla zdrowia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Makaron po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej