Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Dno salaterki natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Krok 3

Ułóż pomidory, posól, posyp pieprzem i natką pietruszki.

Krok 4

W moździerzu utrzyj musztardę z octem, oliwą oraz estragonem i polej pomidory.

Krok 5

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Przed podaniem wstaw do lodówki, aby sałatka się schłodziła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej