Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Dno salaterki natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Krok 3

Ułóż pomidory, posól, posyp pieprzem i natką pietruszki.

Krok 4

W moździerzu utrzyj musztardę z octem, oliwą oraz estragonem i polej pomidory.

Krok 5

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Przed podaniem wstaw do lodówki, aby sałatka się schłodziła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej