Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Dno salaterki natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Krok 3

Ułóż pomidory, posól, posyp pieprzem i natką pietruszki.

Krok 4

W moździerzu utrzyj musztardę z octem, oliwą oraz estragonem i polej pomidory.

Krok 5

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Przed podaniem wstaw do lodówki, aby sałatka się schłodziła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej