Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Dno salaterki natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Krok 3

Ułóż pomidory, posól, posyp pieprzem i natką pietruszki.

Krok 4

W moździerzu utrzyj musztardę z octem, oliwą oraz estragonem i polej pomidory.

Krok 5

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Przed podaniem wstaw do lodówki, aby sałatka się schłodziła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej