
Składniki
null
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
300 gramów
200 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w kostkę, ser żółty w słupki
Krok 2
Osączonego ananasa pokrój w niewielkie kawałki.
Krok 3
Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.
Krok 4
Sałaty połącz z osączoną kukurydzą, ananasem, winogronami , serem i szynką.
Krok 5
Jogurt wymieszaj z majonezem, rozgniecionym czosnkiem , curry, szczyptą pieprzu. Polej sałatkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej