
Składniki
null
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
300 gramów
200 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w kostkę, ser żółty w słupki
Krok 2
Osączonego ananasa pokrój w niewielkie kawałki.
Krok 3
Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.
Krok 4
Sałaty połącz z osączoną kukurydzą, ananasem, winogronami , serem i szynką.
Krok 5
Jogurt wymieszaj z majonezem, rozgniecionym czosnkiem , curry, szczyptą pieprzu. Polej sałatkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej