Szynkowo-serowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowo-serowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

200 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w kostkę, ser żółty w słupki

Krok 2

Osączonego ananasa pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sałaty połącz z osączoną kukurydzą, ananasem, winogronami , serem i szynką.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z majonezem, rozgniecionym czosnkiem , curry, szczyptą pieprzu. Polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paluszki z kurczaka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej