Szynkowo-serowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowo-serowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

200 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w kostkę, ser żółty w słupki

Krok 2

Osączonego ananasa pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sałaty połącz z osączoną kukurydzą, ananasem, winogronami , serem i szynką.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z majonezem, rozgniecionym czosnkiem , curry, szczyptą pieprzu. Polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej