Szynkowo-serowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowo-serowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

200 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w kostkę, ser żółty w słupki

Krok 2

Osączonego ananasa pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sałaty połącz z osączoną kukurydzą, ananasem, winogronami , serem i szynką.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z majonezem, rozgniecionym czosnkiem , curry, szczyptą pieprzu. Polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej