
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
200 gramów
1 łyżka
null
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej wrzątkiem i odcedź po ok. 3 minutach, a po ostygnięciu pokrój.
Krok 2
Kurczaka pokrój na kosteczkę i posyp Przyprawą Do kurczaka Knorr, a następnie usmaż.
Krok 3
Paprykę pokrój i dodaj do kurczaka. Dorzuć makaron i wszystko wymieszaj. Odstaw na półmisek
Krok 4
Do majonezu dodaj jogurt i sos sojowy. Wymieszaj i polej sałatkę. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej