Sałatka Liam przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Liam

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

200 gramów

1 łyżka

null

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem i odcedź po ok. 3 minutach, a po ostygnięciu pokrój.

Krok 2

Kurczaka pokrój na kosteczkę i posyp Przyprawą Do kurczaka Knorr, a następnie usmaż.

Krok 3

Paprykę pokrój i dodaj do kurczaka. Dorzuć makaron i wszystko wymieszaj. Odstaw na półmisek

Krok 4

Do majonezu dodaj jogurt i sos sojowy. Wymieszaj i polej sałatkę. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Liam - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej