Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wykrawac kółka,włożyc je do foremek silikonowych na muffinki.Piec 5min.w temp.200st.C w piekarniku.

Krok 2

Kolorowe sałaty z roszponką wsypac do miski.Parykę i ogórki umyc,pokroic w kostkę,dodac do sałaty.Przygotowac sos:3 łyżki wody+3 łyżki oleju wymieszac z sosem francuskim Knorr.

Krok 3

Sos wymieszac delikatnie z sałatą i wypelnic spodeczki.Podawac jako przekąskę na imprezach,piknikach:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej