Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

256

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wykrawac kółka,włożyc je do foremek silikonowych na muffinki.Piec 5min.w temp.200st.C w piekarniku.

Krok 2

Kolorowe sałaty z roszponką wsypac do miski.Parykę i ogórki umyc,pokroic w kostkę,dodac do sałaty.Przygotowac sos:3 łyżki wody+3 łyżki oleju wymieszac z sosem francuskim Knorr.

Krok 3

Sos wymieszac delikatnie z sałatą i wypelnic spodeczki.Podawac jako przekąskę na imprezach,piknikach:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej