Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wykrawac kółka,włożyc je do foremek silikonowych na muffinki.Piec 5min.w temp.200st.C w piekarniku.

Krok 2

Kolorowe sałaty z roszponką wsypac do miski.Parykę i ogórki umyc,pokroic w kostkę,dodac do sałaty.Przygotowac sos:3 łyżki wody+3 łyżki oleju wymieszac z sosem francuskim Knorr.

Krok 3

Sos wymieszac delikatnie z sałatą i wypelnic spodeczki.Podawac jako przekąskę na imprezach,piknikach:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spodeczki z ciasta francuskiego z kolorową sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej