Taco Ewelosy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Taco Ewelosy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

12 plastrów

1 sztuka

400 gramów

12 łyżek

12 plastrów

6 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos taco i mieszając smaż chwilę.

Krok 3

Muszelki taco wypełnij liśćmi sałaty, na nią połóż mięso, ogórka, cebulę i paprykę pokrojone w kostkę.

Krok 4

Na koniec dodaj sos i posyp każdą muszelkę łyżką kukurydzy oraz szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej