Taco Ewelosy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Taco Ewelosy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

12 plastrów

1 sztuka

400 gramów

12 łyżek

12 plastrów

6 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos taco i mieszając smaż chwilę.

Krok 3

Muszelki taco wypełnij liśćmi sałaty, na nią połóż mięso, ogórka, cebulę i paprykę pokrojone w kostkę.

Krok 4

Na koniec dodaj sos i posyp każdą muszelkę łyżką kukurydzy oraz szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gulasz wieprzowy podstawowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej