
Składniki
2 łyżki
12 plastrów
1 sztuka
400 gramów
12 łyżek
12 plastrów
6 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i podsmaż na patelni.
Krok 2
Dodaj sos taco i mieszając smaż chwilę.
Krok 3
Muszelki taco wypełnij liśćmi sałaty, na nią połóż mięso, ogórka, cebulę i paprykę pokrojone w kostkę.
Krok 4
Na koniec dodaj sos i posyp każdą muszelkę łyżką kukurydzy oraz szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej