Taco Ewelosy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Taco Ewelosy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

12 plastrów

1 sztuka

400 gramów

12 łyżek

12 plastrów

6 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos taco i mieszając smaż chwilę.

Krok 3

Muszelki taco wypełnij liśćmi sałaty, na nią połóż mięso, ogórka, cebulę i paprykę pokrojone w kostkę.

Krok 4

Na koniec dodaj sos i posyp każdą muszelkę łyżką kukurydzy oraz szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taco Ewelosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej