
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem usmaż na patelni. Przełóż do osobnej miski.
Krok 2
Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Krok 3
Ananasy osącz z zalewy, przekrój na połówki i dodaj do warzyw razem z odrobiną syropu. Duś na małym ogniu przez kilka minut, wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną ketchupu. Dopraw do smaku.
Krok 4
Usmażoną wcześniej rybę przełóż do przygotowanego sosu i podgrzej. Podawaj razem z ziemniakami lub chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej