Meksykańska rybka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska rybka z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem usmaż na patelni. Przełóż do osobnej miski.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Krok 3

Ananasy osącz z zalewy, przekrój na połówki i dodaj do warzyw razem z odrobiną syropu. Duś na małym ogniu przez kilka minut, wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną ketchupu. Dopraw do smaku.

Krok 4

Usmażoną wcześniej rybę przełóż do przygotowanego sosu i podgrzej. Podawaj razem z ziemniakami lub chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej