
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem usmaż na patelni. Przełóż do osobnej miski.
Krok 2
Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Krok 3
Ananasy osącz z zalewy, przekrój na połówki i dodaj do warzyw razem z odrobiną syropu. Duś na małym ogniu przez kilka minut, wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną ketchupu. Dopraw do smaku.
Krok 4
Usmażoną wcześniej rybę przełóż do przygotowanego sosu i podgrzej. Podawaj razem z ziemniakami lub chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























