Meksykańska rybka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska rybka z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem usmaż na patelni. Przełóż do osobnej miski.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Krok 3

Ananasy osącz z zalewy, przekrój na połówki i dodaj do warzyw razem z odrobiną syropu. Duś na małym ogniu przez kilka minut, wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną ketchupu. Dopraw do smaku.

Krok 4

Usmażoną wcześniej rybę przełóż do przygotowanego sosu i podgrzej. Podawaj razem z ziemniakami lub chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nadziewane jabłka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej