Meksykańska rybka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska rybka z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem usmaż na patelni. Przełóż do osobnej miski.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Krok 3

Ananasy osącz z zalewy, przekrój na połówki i dodaj do warzyw razem z odrobiną syropu. Duś na małym ogniu przez kilka minut, wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną ketchupu. Dopraw do smaku.

Krok 4

Usmażoną wcześniej rybę przełóż do przygotowanego sosu i podgrzej. Podawaj razem z ziemniakami lub chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska rybka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej