
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
6 sztuk
null
1 sztuka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozkrój. Usuń gniazda nasienne, potnij w cienkie paseczki.
Krok 2
Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną Papryczkę przez kilka minut, aż zmięknie. Dopraw do smaku i przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem.
Krok 3
Rozsuń farsz w 6 miejscach i w każde wbij surowe jajko. Oprósz solą i posiekaną bazylią.
Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.30 minut.
Krok 5
Smaczne jajka po meksykańsku podawaj razem z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej