
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
6 sztuk
null
1 sztuka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozkrój. Usuń gniazda nasienne, potnij w cienkie paseczki.
Krok 2
Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną Papryczkę przez kilka minut, aż zmięknie. Dopraw do smaku i przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem.
Krok 3
Rozsuń farsz w 6 miejscach i w każde wbij surowe jajko. Oprósz solą i posiekaną bazylią.
Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.30 minut.
Krok 5
Smaczne jajka po meksykańsku podawaj razem z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej