Smaczne jajka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne jajka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

6 sztuk

null

1 sztuka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój. Usuń gniazda nasienne, potnij w cienkie paseczki.

Krok 2

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną Papryczkę przez kilka minut, aż zmięknie. Dopraw do smaku i przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem.

Krok 3

Rozsuń farsz w 6 miejscach i w każde wbij surowe jajko. Oprósz solą i posiekaną bazylią.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.30 minut.

Krok 5

Smaczne jajka po meksykańsku podawaj razem z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej