Meksykańskie chili z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chili z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
135 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę.

Krok 2

Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką.

Krok 3

Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę.

Krok 4

Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos.

3

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 11.12.2024

    Na zimowe chłody taki gulasz to poezja. Rozgrzeje,nasyci. Rozmarzyłam się smacznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weekendowy kucharz.

    Weekendowy kucharz. , 02.12.2024

    Dobre, moje kubki smakowe domagały się jednak dodania do tej potrawy odrobiny kwasowości, przełamałem smak z przepisu odrobiną soku z cytryny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek

    Zbyszek , 16.04.2022

    Zrobilem Z mielonym pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie chili z wołowinąMeksykańskie chili z wołowiną

Obok meksykańskich potraw trudno przejść obojętnie. To prawdziwa eksplozja smaków! Pierwsze skrzypce grają tam zwykle fasola, papryka i pomidory. Mięso oraz odpowiednio dobrane przyprawy pozwalają stworzyć danie główne z prawdziwego zdarzenia. Nie wierzysz? Wypróbuj więc przepis na meksykańskie chili z wołowiną!

Dla kogo?

Obowiązkowo dla fanów kuchni meksykańskiej! Ale też dla każdego, kto lubi dobrą kuchnię. Ta potrawa nie ma słabych punktów!

Na jaką okazję?

Meksykańskie chili z wołowiną przygotuj zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś, czym naprawdę można się najeść. Smacznego!

Czy wiesz, że? 

Czarna fasola nie jest jeszcze w Polsce zbyt popularna, ale w Meksyku jest jednym z podstawowych produktów spożywczych.

Dla urozmaicenia:

Chili podawaj z ryżem lub nachosami. Wybierz, co lubisz bardziej!