Meksykańskie chili z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

79 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
135 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

635 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę.

Krok 2

Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką.

Krok 3

Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę.

Krok 4

Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie chili z wołowinąMeksykańskie chili z wołowiną

Obok meksykańskich potraw trudno przejść obojętnie. To prawdziwa eksplozja smaków! Pierwsze skrzypce grają tam zwykle fasola, papryka i pomidory. Mięso oraz odpowiednio dobrane przyprawy pozwalają stworzyć danie główne z prawdziwego zdarzenia. Nie wierzysz? Wypróbuj więc przepis na meksykańskie chili z wołowiną!

Dla kogo?

Obowiązkowo dla fanów kuchni meksykańskiej! Ale też dla każdego, kto lubi dobrą kuchnię. Ta potrawa nie ma słabych punktów!

Na jaką okazję?

Meksykańskie chili z wołowiną przygotuj zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś, czym naprawdę można się najeść. Smacznego!

Czy wiesz, że? 

Czarna fasola nie jest jeszcze w Polsce zbyt popularna, ale w Meksyku jest jednym z podstawowych produktów spożywczych.

Dla urozmaicenia:

Chili podawaj z ryżem lub nachosami. Wybierz, co lubisz bardziej!