
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżeczka
400 gramów
1 łyżeczka
400 gramów
1 łyżeczka
5 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę.
Krok 2
Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką.
Krok 3
Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę.
Krok 4
Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Meksykańskie chili z wołowiną
Obok meksykańskich potraw trudno przejść obojętnie. To prawdziwa eksplozja smaków! Pierwsze skrzypce grają tam zwykle fasola, papryka i pomidory. Mięso oraz odpowiednio dobrane przyprawy pozwalają stworzyć danie główne z prawdziwego zdarzenia. Nie wierzysz? Wypróbuj więc przepis na meksykańskie chili z wołowiną!
Dla kogo?
Obowiązkowo dla fanów kuchni meksykańskiej! Ale też dla każdego, kto lubi dobrą kuchnię. Ta potrawa nie ma słabych punktów!
Na jaką okazję?
Meksykańskie chili z wołowiną przygotuj zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś, czym naprawdę można się najeść. Smacznego!
Czy wiesz, że?
Czarna fasola nie jest jeszcze w Polsce zbyt popularna, ale w Meksyku jest jednym z podstawowych produktów spożywczych.
Dla urozmaicenia:
Chili podawaj z ryżem lub nachosami. Wybierz, co lubisz bardziej!