Meksykańskie chili z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chili z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
135 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę.

Krok 2

Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką.

Krok 3

Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę.

Krok 4

Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos.

3

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 11.12.2024

    Na zimowe chłody taki gulasz to poezja. Rozgrzeje,nasyci. Rozmarzyłam się smacznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weekendowy kucharz.

    Weekendowy kucharz. , 02.12.2024

    Dobre, moje kubki smakowe domagały się jednak dodania do tej potrawy odrobiny kwasowości, przełamałem smak z przepisu odrobiną soku z cytryny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek

    Zbyszek , 16.04.2022

    Zrobilem Z mielonym pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chili z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie chili z wołowinąMeksykańskie chili z wołowiną

Obok meksykańskich potraw trudno przejść obojętnie. To prawdziwa eksplozja smaków! Pierwsze skrzypce grają tam zwykle fasola, papryka i pomidory. Mięso oraz odpowiednio dobrane przyprawy pozwalają stworzyć danie główne z prawdziwego zdarzenia. Nie wierzysz? Wypróbuj więc przepis na meksykańskie chili z wołowiną!

Dla kogo?

Obowiązkowo dla fanów kuchni meksykańskiej! Ale też dla każdego, kto lubi dobrą kuchnię. Ta potrawa nie ma słabych punktów!

Na jaką okazję?

Meksykańskie chili z wołowiną przygotuj zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś, czym naprawdę można się najeść. Smacznego!

Czy wiesz, że? 

Czarna fasola nie jest jeszcze w Polsce zbyt popularna, ale w Meksyku jest jednym z podstawowych produktów spożywczych.

Dla urozmaicenia:

Chili podawaj z ryżem lub nachosami. Wybierz, co lubisz bardziej!