Składniki
150 gramów
2 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 cm
400 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty i papryki piecz do miękkości w temperaturze 190°C przez około 30 minut. Wystudzone warzywa obierz ze skóry. Następnie paprykę pokrój w paseczki, a bataty rozgnieć na miazgę widelcem lub za pomocą tłuczka do ziemniaków.
Krok 2
Obrany kawałek imbiru i czosnek zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Posiekaj chili i kolendrę, a szalotki pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 3
W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklij szalotkę, chili i czosnek, a następnie dodaj kaszę. Chwilę wszystko razem smaż, po czym zalej napojem kokosowym wymieszanym z Fixem Knorr.
Krok 4
Dodaj imbir i bataty. Wszystko razem gotuj około 25 minut pod przykryciem, aż kasza zmięknie. W razie potrzeby dodaj trochę wody, aby wyregulować konsystencję potrawy. Kaszotto powinno być kremowe. Gotowe danie podawaj z kawałkami czerwonej papryki, oprószone natką kolendry i z kawałkiem limonki.
Dobra rada:
Do potrawy możesz dodać podsmażone krewetki lub nawet kurczaka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Knorr Serowe Kaszotto z kurczakiem i pomidorkami
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegański gulasz z kaszy gryczanej i batatów
Uwielbiasz woń przypraw unoszących się z każdego dania? Kuchnia pełna różnych smaków to recepta na smaczne i pożywne posiłki, a umiejętne łączenie przypraw – gwarancja kulinarnego sukcesu? Jeśli lubisz wyraziste, lekko pikantne połączenia, to mamy coś dla Ciebie. W towarzystwie chili, imbiru, czosnku i limonki... wegański gulasz z kaszy gryczanej i batatów zagwarantuje Ci niezapomniane doznania smakowe!
Dla kogo?
Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają dania typu „coś z niczego”! Z udziałem produktów, które znajdziemy w niemal każdej lodówce, można stworzyć pożywny i smaczny posiłek.
Na jaką okazję?
Przepis na wegański gulasz z kaszy gryczanej i batatów jest świetną propozycją na pożywny obiad, kolację lub przekąskę na ciepło. Organizujesz przyjęcie? Tego typu danie sprawdzi się idealnie – doda sił i rozgrzeje do czerwoności!
Czy wiesz, że?
Gulasz to jedna z bardziej popularnych potraw kuchni węgierskiej. Stała się niezwykle popularna zarówno w Polsce, jak i na całym świecie. Na polskim gruncie zadomowiła się całkiem dobrze i ma grono swoich wiernych miłośników.
Dla urozmaicenia:
Jeśli masz takie życzenie, to do potrawy możesz dodać podsmażone krewetki lub kurczaka. Pamiętaj jednak, że wtedy nie będzie to danie wegańskie/wegetariańskie.