Wołowina z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

250 gramów

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 4-6 godzin.

Krok 2

Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, drobno posiekaj.

Krok 3

Zamarynowane mięso pokrój na plastry i obsmaż na gorącym oleju. Dodaj ananasa i migdały.

Krok 4

Fix Knorr połącz z 3/4 szklanki zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Plastry mięsa wyjmij na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tagliatelle z salami
czas przygotowania
14 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej