Wołowina z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

250 gramów

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 4-6 godzin.

Krok 2

Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, drobno posiekaj.

Krok 3

Zamarynowane mięso pokrój na plastry i obsmaż na gorącym oleju. Dodaj ananasa i migdały.

Krok 4

Fix Knorr połącz z 3/4 szklanki zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Plastry mięsa wyjmij na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej