Wołowina z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

250 gramów

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 4-6 godzin.

Krok 2

Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, drobno posiekaj.

Krok 3

Zamarynowane mięso pokrój na plastry i obsmaż na gorącym oleju. Dodaj ananasa i migdały.

Krok 4

Fix Knorr połącz z 3/4 szklanki zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Plastry mięsa wyjmij na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
47 osób ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej