
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
250 gramów
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 4-6 godzin.
Krok 2
Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, drobno posiekaj.
Krok 3
Zamarynowane mięso pokrój na plastry i obsmaż na gorącym oleju. Dodaj ananasa i migdały.
Krok 4
Fix Knorr połącz z 3/4 szklanki zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Plastry mięsa wyjmij na półmisek i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej