
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
250 gramów
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 4-6 godzin.
Krok 2
Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, drobno posiekaj.
Krok 3
Zamarynowane mięso pokrój na plastry i obsmaż na gorącym oleju. Dodaj ananasa i migdały.
Krok 4
Fix Knorr połącz z 3/4 szklanki zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Plastry mięsa wyjmij na półmisek i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej