Wołowina z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

250 gramów

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 4-6 godzin.

Krok 2

Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, drobno posiekaj.

Krok 3

Zamarynowane mięso pokrój na plastry i obsmaż na gorącym oleju. Dodaj ananasa i migdały.

Krok 4

Fix Knorr połącz z 3/4 szklanki zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Plastry mięsa wyjmij na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej