Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść, osusz i podziel na porcje. oprósz przyprawą Knorr i odstaw na ok. 30 min. do lodówki.

Krok 2

Śmietanę zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną Knor i dokładnie rozprowadź.

Krok 3

Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju usmaż rybę. Polewamy ją sosem i możemy spożyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej