Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
700 gramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
null szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść, osusz i podziel na porcje. oprósz przyprawą Knorr i odstaw na ok. 30 min. do lodówki.
Krok 2
Śmietanę zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną Knor i dokładnie rozprowadź.
Krok 3
Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju usmaż rybę. Polewamy ją sosem i możemy spożyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































