Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść, osusz i podziel na porcje. oprósz przyprawą Knorr i odstaw na ok. 30 min. do lodówki.

Krok 2

Śmietanę zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną Knor i dokładnie rozprowadź.

Krok 3

Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju usmaż rybę. Polewamy ją sosem i możemy spożyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej