Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść, osusz i podziel na porcje. oprósz przyprawą Knorr i odstaw na ok. 30 min. do lodówki.

Krok 2

Śmietanę zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną Knor i dokładnie rozprowadź.

Krok 3

Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju usmaż rybę. Polewamy ją sosem i możemy spożyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej