Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść, osusz i podziel na porcje. oprósz przyprawą Knorr i odstaw na ok. 30 min. do lodówki.

Krok 2

Śmietanę zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną Knor i dokładnie rozprowadź.

Krok 3

Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju usmaż rybę. Polewamy ją sosem i możemy spożyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej