Smażona ryba z sosem cytrynowo- śmietankowym
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
700 gramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
null szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść, osusz i podziel na porcje. oprósz przyprawą Knorr i odstaw na ok. 30 min. do lodówki.
Krok 2
Śmietanę zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną Knor i dokładnie rozprowadź.
Krok 3
Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju usmaż rybę. Polewamy ją sosem i możemy spożyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej