Gulasz z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

400 mililitrów

1 opakowanie

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i boczek pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie cebulę.

Krok 2

W szerokim rondlu rozgrzej mocno olej i podsmaż mięso, następnie dodaj boczek i cebulę.

Krok 3

Gdy składniki będą rumiane, wlej wodę i dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr. Często mieszając, duś mięso przez 60 minut.

Krok 4

Pod koniec, gdy mięso będzie miękkie, dodaj fasolkę i wszystko ponownie zagotuj. Gulasz dopraw odrobiną sherry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z jagnięciny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z cielęciny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z jagnięciny Gulasz z jagnięciny

Gulasz z łopatki wieprzowej nie jest niczym wyszukanym. Ale wystarczy zmienić rodzaj mięsa na dziczyznę lub jagnięcinę, a stanie się daniem niezwykle wykwintnym. Zapomniana nieco w polskiej kuchni jagnięcina to zdaniem smakoszy jedno z najpyszniejszych i najbardziej aromatycznych mięs. Warto jej spróbować! Przygotowanie gulaszu z jagnięciną jest bardzo proste, nie wymagające dużych umiejętności kulinarnych ani wprawy. Nasz gulasz z jagnięciny zachwyca bogactwem smaków i zapachów. Mięso dusi się długo razem z warzywami, fasolą z pomidorami, boczkiem oraz przyprawami. Charakteru całości dodaje kilka łyżek sherry. Taki gulasz to propozycja na obiad codzienny bądź świąteczny. Podaj ją na kaszy, kukurydzianej polencie lub kluskach śląskich czy ziemniakach. Na koniec przybierz je gałązką zielonej pietruszki lub świeżego oregano.