
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
400 mililitrów
1 opakowanie
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i boczek pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie cebulę.
Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej mocno olej i podsmaż mięso, następnie dodaj boczek i cebulę.
Krok 3
Gdy składniki będą rumiane, wlej wodę i dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr. Często mieszając, duś mięso przez 60 minut.
Krok 4
Pod koniec, gdy mięso będzie miękkie, dodaj fasolkę i wszystko ponownie zagotuj. Gulasz dopraw odrobiną sherry i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z jagnięciny
Gulasz z łopatki wieprzowej nie jest niczym wyszukanym. Ale wystarczy zmienić rodzaj mięsa na dziczyznę lub jagnięcinę, a stanie się daniem niezwykle wykwintnym. Zapomniana nieco w polskiej kuchni jagnięcina to zdaniem smakoszy jedno z najpyszniejszych i najbardziej aromatycznych mięs. Warto jej spróbować! Przygotowanie gulaszu z jagnięciną jest bardzo proste, nie wymagające dużych umiejętności kulinarnych ani wprawy. Nasz gulasz z jagnięciny zachwyca bogactwem smaków i zapachów. Mięso dusi się długo razem z warzywami, fasolą z pomidorami, boczkiem oraz przyprawami. Charakteru całości dodaje kilka łyżek sherry. Taki gulasz to propozycja na obiad codzienny bądź świąteczny. Podaj ją na kaszy, kukurydzianej polencie lub kluskach śląskich czy ziemniakach. Na koniec przybierz je gałązką zielonej pietruszki lub świeżego oregano.