Wpływ kostek bulionowych na smak potraw
Głęboki smak i wyjątkowy aromat to sekrety dań, do których najchętniej wracamy. Każdy z nas ma w swoim repertuarze takie potrawy, które przywodzą na myśl pozytywne skojarzenia. Zapach bulionu gotującego się na wolnym ogniu, ziemniaczki z sosem koperkowym, aksamitny krem ze świeżych warzyw, kaszotto pachnące szlachetnymi borowikami… – dla każdego z nas przynajmniej jedno z tych dań jest tym, na myśl o czym kubki smakowe szaleją!
Bogactwo smaku w kostce zaklęte
Wysublimowany smak i cudowny aromat możemy teraz wydobyć w niezwykle łatwy sposób – sięgając po wyjątkowe kostki bulionowe Knorr. Dodane do potrawy, intensyfikują naturalny smak warzyw, nadając głębi i wyraźniejszego profilu smakowego. Kostki warzywne wprowadzają do dań delikatny smak, który harmonizuje z innymi składnikami potrawy, tworząc zbalansowane i satysfakcjonujące kulinarnie doświadczenie. Warto po nie sięgnąć przygotowując np. zupy – kremy, aromatyczne sosy do makaronu (np. sos śmietanowy do makaronu z kurczakiem), gulasze, pieczone mięsa, sos koperkowy czy grzybowe kaszotto. Obecnie kostki bulionowe stanowią absolutne must have w każdej nowoczesnej kuchni. Dzięki nim nawet proste dania zyskują głębię i bogactwo aromatu.
Używaj tak jak lubisz
Kostek rosołowych warto używać na różne sposoby: dodać bezpośrednio do dania, rozpuścić w wodzie i wykorzystać jako wywar, wrzucić do wody z gotującym się makaronem, ryżem czy kaszą. Smakują doskonale zarówno dodane na początku, jak i na końcu gotowania. Mogą stanowić bazę, jak i wisienkę na torcie – dodawać jedynie nutkę smakową. Wybór uzależniony jest od naszej wyobraźni.
Kostka bulionowa warzywna Knorr – zawartości wysokiej jakości suszonych warzyw i przypraw, m.in. natki pietruszki, czosnku, kurkumy i pieprzu, dopełni smak każdego dania, a w szczególności zup, makaronów czy risotto.
Rosół z kury Knorr to doskonale zbilansowana kompozycja wysokiej jakości składników, która zapewni daniu smak bulionu drobiowego i pogłębi jego aromat.
Rosół z kury Knorr z pietruszką i lubczykiem to z kolei idealne połączenie suszonej natki pietruszki oraz lubczyku, które zapewnią zupie bogatszy smak i aromat.
Komentarze (0)