Roladki z szynką i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynką i szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

1 szklanka

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, ser żółty zetrzyj na tarce.

Krok 2

Szpinak podsmaż na maśle* z czosnkiem, dodaj ser żółty.

Krok 3

Kotlety rozbij, oprósz pieprzem. Na każdym połóż plasterek szynki, posmaruj szpinakiem. Zroluj i zwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Roladki podsmaż na oleju i przełóż do rondla. Wlej wino i duś przez około 40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej