Roladki z szynką i szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

202

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

1 szklanka

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, ser żółty zetrzyj na tarce.

Krok 2

Szpinak podsmaż na maśle* z czosnkiem, dodaj ser żółty.

Krok 3

Kotlety rozbij, oprósz pieprzem. Na każdym połóż plasterek szynki, posmaruj szpinakiem. Zroluj i zwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Roladki podsmaż na oleju i przełóż do rondla. Wlej wino i duś przez około 40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej