Roladki z tołpygi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z tołpygi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 pęczek

4 ziarna

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 2

Dymkę posiekaj. Każdy filet posmaruj chrzanem, posyp dymką, przykryj plasterkiem słoniny, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Ułóż w rondlu, zalej bulionem, gotuj około 20 minut na małym ogniu.

Krok 4

Łyżką cedzakową przełóż na półmisek i trzymać w cieple.

Krok 5

Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z wystudzonym wywarem z ryby, dopraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 6

Łososia pokrój drobno. Ryby polej sosem i posyp łososiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej