Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
1 pęczek
4 ziarna
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 2
Dymkę posiekaj. Każdy filet posmaruj chrzanem, posyp dymką, przykryj plasterkiem słoniny, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Ułóż w rondlu, zalej bulionem, gotuj około 20 minut na małym ogniu.
Krok 4
Łyżką cedzakową przełóż na półmisek i trzymać w cieple.
Krok 5
Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z wystudzonym wywarem z ryby, dopraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 6
Łososia pokrój drobno. Ryby polej sosem i posyp łososiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej