
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
1 pęczek
4 ziarna
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 2
Dymkę posiekaj. Każdy filet posmaruj chrzanem, posyp dymką, przykryj plasterkiem słoniny, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Ułóż w rondlu, zalej bulionem, gotuj około 20 minut na małym ogniu.
Krok 4
Łyżką cedzakową przełóż na półmisek i trzymać w cieple.
Krok 5
Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z wystudzonym wywarem z ryby, dopraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 6
Łososia pokrój drobno. Ryby polej sosem i posyp łososiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej