Roladki z tołpygi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z tołpygi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 pęczek

4 ziarna

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 2

Dymkę posiekaj. Każdy filet posmaruj chrzanem, posyp dymką, przykryj plasterkiem słoniny, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Ułóż w rondlu, zalej bulionem, gotuj około 20 minut na małym ogniu.

Krok 4

Łyżką cedzakową przełóż na półmisek i trzymać w cieple.

Krok 5

Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z wystudzonym wywarem z ryby, dopraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 6

Łososia pokrój drobno. Ryby polej sosem i posyp łososiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej