Roladki z tołpygi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z tołpygi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 pęczek

4 ziarna

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 2

Dymkę posiekaj. Każdy filet posmaruj chrzanem, posyp dymką, przykryj plasterkiem słoniny, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Ułóż w rondlu, zalej bulionem, gotuj około 20 minut na małym ogniu.

Krok 4

Łyżką cedzakową przełóż na półmisek i trzymać w cieple.

Krok 5

Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z wystudzonym wywarem z ryby, dopraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 6

Łososia pokrój drobno. Ryby polej sosem i posyp łososiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z tołpygi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej