Sałatka z kaszą i kabanosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą i kabanosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

200 gramów

50 mililitrów

0.5 pęczka

0.5 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w osolonym wodzie.

Krok 2

Cebulę posiekaj, papryki pokrój w paski, ogórki w plastry a kabanosy w plasterki.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 4

Oliwę połącz z posiekanym koperkiem i rozkruszoną Mini kostką Knorra. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej