Sałatka z kaszą i kabanosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą i kabanosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

200 gramów

50 mililitrów

0.5 pęczka

0.5 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w osolonym wodzie.

Krok 2

Cebulę posiekaj, papryki pokrój w paski, ogórki w plastry a kabanosy w plasterki.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 4

Oliwę połącz z posiekanym koperkiem i rozkruszoną Mini kostką Knorra. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą i kabanosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej