Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym

Autor: Justysia

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

200 gramów

3 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszony makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min, aż napęcznieje.

Krok 2

Parówki przekroić wzdłuż na pół i następnie w plasterki, podsmażyć chwilkę na patelni z niewielką ilością oleju.

Krok 3

Do garnka wlać 1-2 szklanki wody, zagotować, wrzucić kostkę rosołową, następnie serki topione, mozzarellę i posiekany szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Całość gotować do czasu rozpuszczenia się serków.

Krok 4

Makaron odcedzić i przerzucić na patelnię z parówkami, zalać sosem . Bon appétit! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej