Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym
łatwe
19 osób zapisało
Składniki
3 opakowania
7 sztuk
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokruszony makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min, aż napęcznieje.
Krok 2
Parówki przekroić wzdłuż na pół i następnie w plasterki, podsmażyć chwilkę na patelni z niewielką ilością oleju.
Krok 3
Do garnka wlać 1-2 szklanki wody, zagotować, wrzucić kostkę rosołową, następnie serki topione, mozzarellę i posiekany szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Całość gotować do czasu rozpuszczenia się serków.
Krok 4
Makaron odcedzić i przerzucić na patelnię z parówkami, zalać sosem . Bon appétit! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej