Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym

Autor: Justysia

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

7 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszony makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min, aż napęcznieje.

Krok 2

Parówki przekroić wzdłuż na pół i następnie w plasterki, podsmażyć chwilkę na patelni z niewielką ilością oleju.

Krok 3

Do garnka wlać 1-2 szklanki wody, zagotować, wrzucić kostkę rosołową, następnie serki topione, mozzarellę i posiekany szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Całość gotować do czasu rozpuszczenia się serków.

Krok 4

Makaron odcedzić i przerzucić na patelnię z parówkami, zalać sosem . Bon appétit! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej