Cannelloni w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni w zielonym sosie

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

300 gramów

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

40 gramów

60 gramów

500 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cannelloni: Z podanych składników 9mąka, jajka, oliwa) zagnieść ciasto – cienko rozwałkować i pokroić na pasy. Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - dokładnie wymieszać, by nie było grudek. Dodać mleko i przyprawy. Gotować mieszając aż zgęstnieje (ok.7-10min.). Pod koniec gotowania dodać szpinak. Zalać sosem cannelloni. Zapiekać w piekarniku w temp. 190C przez ok. 30min. Smacznego!

Krok 2

Farsz: Cebulę posiekać, dodać pokrojone pieczarki – podsmażyć, Dodać pokrojonego pomidora – poddusić. Doprawić rozkruszoną kostką bulionową i pieprzem. Wymieszać ze zmielonym mięsem. Układać farsz na paskach makaronu – zawijać ruloniki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać żółtym serem.

Krok 3

Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - dokładnie wymieszać, by nie było grudek. Dodać mleko i przyprawy. Gotować mieszając aż zgęstnieje (ok.7-10min.). Pod koniec gotowania dodać szpinak. Zalać sosem cannelloni. Zapiekać w piekarniku w temp. 190C przez ok. 30min. Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Surówka z rzodkiewki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej