Cannelloni w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni w zielonym sosie

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

500 gramów

60 gramów

1 sztuka

40 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cannelloni: Z podanych składników 9mąka, jajka, oliwa) zagnieść ciasto – cienko rozwałkować i pokroić na pasy. Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - dokładnie wymieszać, by nie było grudek. Dodać mleko i przyprawy. Gotować mieszając aż zgęstnieje (ok.7-10min.). Pod koniec gotowania dodać szpinak. Zalać sosem cannelloni. Zapiekać w piekarniku w temp. 190C przez ok. 30min. Smacznego!

Krok 2

Farsz: Cebulę posiekać, dodać pokrojone pieczarki – podsmażyć, Dodać pokrojonego pomidora – poddusić. Doprawić rozkruszoną kostką bulionową i pieprzem. Wymieszać ze zmielonym mięsem. Układać farsz na paskach makaronu – zawijać ruloniki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać żółtym serem.

Krok 3

Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - dokładnie wymieszać, by nie było grudek. Dodać mleko i przyprawy. Gotować mieszając aż zgęstnieje (ok.7-10min.). Pod koniec gotowania dodać szpinak. Zalać sosem cannelloni. Zapiekać w piekarniku w temp. 190C przez ok. 30min. Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej