
Składniki
50 gramów
200 mililitrów
50 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 100 ml wody oraz śmietaną.
Krok 2
Sos zagotuj i wymieszaj z brokułami pokrojonymi w różyczki.
Krok 3
Brokuły przełóż do naczynia żaroodpornego. Starty ser wymieszaj z bułką tartą a następnie mieszanką posyp wierzch zapiekanki.
Krok 4
Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło. Tip: Aby nadać bardziej wykwintnego charakteru zapiekance, wierzch możesz posypać kilkoma rodzajami sera, np. serem pleśniowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z brokułów
Zapiekanka z brokułów doskonale sprawdzi się zarówno w roli obiadu lub kolacji, a po odgrzaniu – będzie doskonałym lunchem w pracy. Jeżeli nie przepadasz za daniami wegetariańskimi, do brokułów możesz dodać mięso mielone lub kurczaka. Danie będzie bardziej treściwe, jeżeli przyrządzisz je z makaronem albo z ziemniakami. Składniki będą się najlepiej komponować z sosem serowym Knorr Fix cztery sery z brokułami. Całość należy piec przez około dwadzieścia pięć minut, w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni Celsjusza. Danie najlepiej smakuje na ciepło. Aby nadać potrawie bardziej wykwintnego smaku, jej wierzch możesz posypać kilkoma gatunkami ulubionego sera, na przykład parmezanem, cheddarem i gorgonzolą. Zapiekanka jeszcze lepiej będzie smakować z dodatkiem ziołowego dipu. Smacznego!