
Składniki
50 gramów
200 mililitrów
50 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 100 ml wody oraz śmietaną.
Krok 2
Sos zagotuj i wymieszaj z brokułami pokrojonymi w różyczki.
Krok 3
Brokuły przełóż do naczynia żaroodpornego. Starty ser wymieszaj z bułką tartą a następnie mieszanką posyp wierzch zapiekanki.
Krok 4
Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło. Tip: Aby nadać bardziej wykwintnego charakteru zapiekance, wierzch możesz posypać kilkoma rodzajami sera, np. serem pleśniowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z brokułów
Zapiekanka z brokułów doskonale sprawdzi się zarówno w roli obiadu lub kolacji, a po odgrzaniu – będzie doskonałym lunchem w pracy. Jeżeli nie przepadasz za daniami wegetariańskimi, do brokułów możesz dodać mięso mielone lub kurczaka. Danie będzie bardziej treściwe, jeżeli przyrządzisz je z makaronem albo z ziemniakami. Składniki będą się najlepiej komponować z sosem serowym Knorr Fix cztery sery z brokułami. Całość należy piec przez około dwadzieścia pięć minut, w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni Celsjusza. Danie najlepiej smakuje na ciepło. Aby nadać potrawie bardziej wykwintnego smaku, jej wierzch możesz posypać kilkoma gatunkami ulubionego sera, na przykład parmezanem, cheddarem i gorgonzolą. Zapiekanka jeszcze lepiej będzie smakować z dodatkiem ziołowego dipu. Smacznego!