
Składniki
300 gramów
300 gramów
2
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.
Krok 2
Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.
Krok 3
Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej