Rożki francuskie z szynką i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rożki francuskie z szynką i serem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

2

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.

Krok 2

Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.

Krok 3

Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej