
Składniki
300 gramów
300 gramów
2
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.
Krok 2
Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.
Krok 3
Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej