Rożki francuskie z szynką i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rożki francuskie z szynką i serem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

300 gramów

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.

Krok 2

Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.

Krok 3

Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetkowe szaszłyki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej