Rożki francuskie z szynką i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rożki francuskie z szynką i serem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

300 gramów

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.

Krok 2

Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.

Krok 3

Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej