Deluxe burger z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deluxe burger z baraniny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw kotlety i szybko obsmaż z dwóch stron. Zdejmij z patelni.

Krok 2

Szybko obsmaż żurawinę, dodaj syropu klonowego i podgrzewaj dopóki nie zacznie się rozpadać.

Krok 3

Posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s. Ułóż na niej szpinak, mięso i żurawinę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deluxe burger z baraninyDeluxe burger z baraniny

Dopraw kotlety i szybko obsmaż z dwóch stron. Zdejmij z patelni.