Deluxe burger z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deluxe burger z baraniny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw kotlety i szybko obsmaż z dwóch stron. Zdejmij z patelni.

Krok 2

Szybko obsmaż żurawinę, dodaj syropu klonowego i podgrzewaj dopóki nie zacznie się rozpadać.

Krok 3

Posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s. Ułóż na niej szpinak, mięso i żurawinę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deluxe burger z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deluxe burger z baraninyDeluxe burger z baraniny

Dopraw kotlety i szybko obsmaż z dwóch stron. Zdejmij z patelni.