Owocowa hiszpańska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa hiszpańska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

4 sztuki

6 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z masłem i zrób zasmażkę. Wlej mleko i zagotuj. Mieszaj do momentu, gdy powstanie gładka masa.

Krok 2

Dodaj cukier, mieszaj aby się rozpuścił i zagotuj.

Krok 3

Powstały krem zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do niego żółtka, cukier waniliowy i wszystko zmiksuj.

Krok 4

Kiwi obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Z pomarańczy wytnij miąższ, jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 5

Wszystko wraz z jagodami i porzeczkami wymieszaj w salaterce. Dodaj przygotowany krem, ponownie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej