Owocowa hiszpańska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa hiszpańska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

4 sztuki

6 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z masłem i zrób zasmażkę. Wlej mleko i zagotuj. Mieszaj do momentu, gdy powstanie gładka masa.

Krok 2

Dodaj cukier, mieszaj aby się rozpuścił i zagotuj.

Krok 3

Powstały krem zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do niego żółtka, cukier waniliowy i wszystko zmiksuj.

Krok 4

Kiwi obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Z pomarańczy wytnij miąższ, jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 5

Wszystko wraz z jagodami i porzeczkami wymieszaj w salaterce. Dodaj przygotowany krem, ponownie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej