Owocowa hiszpańska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa hiszpańska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

4 sztuki

6 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z masłem i zrób zasmażkę. Wlej mleko i zagotuj. Mieszaj do momentu, gdy powstanie gładka masa.

Krok 2

Dodaj cukier, mieszaj aby się rozpuścił i zagotuj.

Krok 3

Powstały krem zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do niego żółtka, cukier waniliowy i wszystko zmiksuj.

Krok 4

Kiwi obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Z pomarańczy wytnij miąższ, jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 5

Wszystko wraz z jagodami i porzeczkami wymieszaj w salaterce. Dodaj przygotowany krem, ponownie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej