Wegańska zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska zupa pieczarkowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę,wsypać umyte i pokrojone w plastry pieczarki, wraz z pokrojoną w kostkę cebulką i dusić pod przykryciem.

Krok 2

Dodać pokrojone w kostkę kartofle, lekko doprawić solą, wlać 1 litr bulionu warzywnego oraz kostkę bulion grzybowy i dusić dalej. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę,1 łyżke suszonych warzyw i przyprawy i 2 łyżki kaszy kukurydzianej i gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać.

Krok 3

Gdy zupa jest gotowa wlać mleczko kokosowe, doprowadzić do wrzenia, już nie gotować. Zupę rozlać do talerzy i posypać koperkiem.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej