Wegańska zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska zupa pieczarkowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę,wsypać umyte i pokrojone w plastry pieczarki, wraz z pokrojoną w kostkę cebulką i dusić pod przykryciem.

Krok 2

Dodać pokrojone w kostkę kartofle, lekko doprawić solą, wlać 1 litr bulionu warzywnego oraz kostkę bulion grzybowy i dusić dalej. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę,1 łyżke suszonych warzyw i przyprawy i 2 łyżki kaszy kukurydzianej i gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać.

Krok 3

Gdy zupa jest gotowa wlać mleczko kokosowe, doprowadzić do wrzenia, już nie gotować. Zupę rozlać do talerzy i posypać koperkiem.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej