Wegańska zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wegańska zupa pieczarkowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę,wsypać umyte i pokrojone w plastry pieczarki, wraz z pokrojoną w kostkę cebulką i dusić pod przykryciem.

Krok 2

Dodać pokrojone w kostkę kartofle, lekko doprawić solą, wlać 1 litr bulionu warzywnego oraz kostkę bulion grzybowy i dusić dalej. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę,1 łyżke suszonych warzyw i przyprawy i 2 łyżki kaszy kukurydzianej i gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać.

Krok 3

Gdy zupa jest gotowa wlać mleczko kokosowe, doprowadzić do wrzenia, już nie gotować. Zupę rozlać do talerzy i posypać koperkiem.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej