Leszcz z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

80 gramów

3 łyżki

1 kilogram

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz, pokrój w paski i ugotuj.

Krok 3

Do warzyw włóż rybę, posól i ugotuj na małym ogniu.

Krok 4

Po ugotowaniu wyjmij na półmisek, obłóż warzywami i kawałkami masła.

Krok 5

Natkę posiekaj i posyp nią potrawę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzybowe flaczki - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej