Leszcz z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

80 gramów

3 łyżki

1 kilogram

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz, pokrój w paski i ugotuj.

Krok 3

Do warzyw włóż rybę, posól i ugotuj na małym ogniu.

Krok 4

Po ugotowaniu wyjmij na półmisek, obłóż warzywami i kawałkami masła.

Krok 5

Natkę posiekaj i posyp nią potrawę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej