CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ

Autor: Ola

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Cukinie przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką wyskrobać nasiona oraz część miąższu. Nasiona wyrzucić, miąższ zachować. Cukinie doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez 15 minut.

Krok 2

W międzyczasie ugotować kaszę jaglaną: do garnka wsypać suchą kaszę i podprażyć ją, wlać 1 szklankę wody, posolić i gotować pod przykryciem przez ok. 13 minut.

Krok 3

Na większej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Następnie dodać wszystkie przyprawy w proszku. Po chwili dodać pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę oraz odłożony miąższ cukinii i smażyć mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 - 8 minut.

Krok 4

Na koniec dodać ugotowaną kaszę jaglaną. Farsz wyłożyć do wgłębień cukinii, na wierzch można położyć pomidory lub ser, doprawić solą i pieprzem i zapiekać przez ok. 15 minut. Et voila!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej