Nachos z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos z indykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

800 gramów

100 gramów

120 mililitrów

2 opakowania

1 pęczek

3 sztuki

60 gramów

120 mililitrów

60 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w paski, obtocz w Fixie Kebab z sosem czosnkowym Knorr, podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 2

Żaroodporne naczynie wyłóż nachos, na nich poukładaj podpieczone mięso.

Krok 3

Papryczki i pomidory pokrój w kostkę, oliwki poprzekrawaj na połówki.

Krok 4

Warzywa wyłóż na mięso. Ser zetrzyj i posyp na wierzchu.

Krok 5

Zapiekaj w 180 stopniach do czasu, gdy ser się przypiecze.

Krok 6

Sos czosnkowy z Fixa wymieszaj z majonezem i jogurtem, polej potrawę przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej