
Składniki
2 łyżki
800 gramów
100 gramów
120 mililitrów
2 opakowania
1 pęczek
3 sztuki
60 gramów
120 mililitrów
60 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój w paski, obtocz w Fixie Kebab z sosem czosnkowym Knorr, podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 2
Żaroodporne naczynie wyłóż nachos, na nich poukładaj podpieczone mięso.
Krok 3
Papryczki i pomidory pokrój w kostkę, oliwki poprzekrawaj na połówki.
Krok 4
Warzywa wyłóż na mięso. Ser zetrzyj i posyp na wierzchu.
Krok 5
Zapiekaj w 180 stopniach do czasu, gdy ser się przypiecze.
Krok 6
Sos czosnkowy z Fixa wymieszaj z majonezem i jogurtem, polej potrawę przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej