Nachos z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos z indykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

800 gramów

100 gramów

120 mililitrów

2 opakowania

1 pęczek

3 sztuki

60 gramów

120 mililitrów

60 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w paski, obtocz w Fixie Kebab z sosem czosnkowym Knorr, podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 2

Żaroodporne naczynie wyłóż nachos, na nich poukładaj podpieczone mięso.

Krok 3

Papryczki i pomidory pokrój w kostkę, oliwki poprzekrawaj na połówki.

Krok 4

Warzywa wyłóż na mięso. Ser zetrzyj i posyp na wierzchu.

Krok 5

Zapiekaj w 180 stopniach do czasu, gdy ser się przypiecze.

Krok 6

Sos czosnkowy z Fixa wymieszaj z majonezem i jogurtem, polej potrawę przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej