
Składniki
2 łyżki
800 gramów
100 gramów
120 mililitrów
2 opakowania
1 pęczek
3 sztuki
60 gramów
120 mililitrów
60 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój w paski, obtocz w Fixie Kebab z sosem czosnkowym Knorr, podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 2
Żaroodporne naczynie wyłóż nachos, na nich poukładaj podpieczone mięso.
Krok 3
Papryczki i pomidory pokrój w kostkę, oliwki poprzekrawaj na połówki.
Krok 4
Warzywa wyłóż na mięso. Ser zetrzyj i posyp na wierzchu.
Krok 5
Zapiekaj w 180 stopniach do czasu, gdy ser się przypiecze.
Krok 6
Sos czosnkowy z Fixa wymieszaj z majonezem i jogurtem, polej potrawę przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej