Sałatka z indykiem i makaronem i warzywami | Przepisy.pl pixel

Sałatka z indykiem i makaronem

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i schłodź. Cebulę pokrój w piórka.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 1

Krok 2

Ogórek ze skórką pokrój w plasterki, papryki w paseczki. Kukurydzę z fasolą odsącz.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 2

Krok 3

Filet z indyka pokrój w kostkę i wymieszaj z warzywami, posiekaną natką pietruszki i makaronem.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z olejem i 3 łyżkami wody. Polej sałatkę 10 minut przed podaniem.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Zupy serowej z makaronem. Gotowanie ZERO WASTE 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z indykiem i makaronemSałatka z indykiem i makaronem

Makaron ugotuj al dente i schłodź. Cebulę pokrój w piórka.