Sałatka z indykiem i makaronem i warzywami | Przepisy.pl pixel

Sałatka z indykiem i makaronem

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i schłodź. Cebulę pokrój w piórka.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 1

Krok 2

Ogórek ze skórką pokrój w plasterki, papryki w paseczki. Kukurydzę z fasolą odsącz.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 2

Krok 3

Filet z indyka pokrój w kostkę i wymieszaj z warzywami, posiekaną natką pietruszki i makaronem.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z olejem i 3 łyżkami wody. Polej sałatkę 10 minut przed podaniem.

Sałatka z indykiem i makaronem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Zupy serowej z makaronem. Gotowanie ZERO WASTE 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z indykiem i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z indykiem i makaronemSałatka z indykiem i makaronem

Makaron ugotuj al dente i schłodź. Cebulę pokrój w piórka.