Sałatka z indykiem i makaronem
ZERO WASTE
łatwe
128 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i schłodź. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2
Ogórek ze skórką pokrój w plasterki, papryki w paseczki. Kukurydzę z fasolą odsącz.

Krok 3
Filet z indyka pokrój w kostkę i wymieszaj z warzywami, posiekaną natką pietruszki i makaronem.

Krok 4
Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z olejem i 3 łyżkami wody. Polej sałatkę 10 minut przed podaniem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Zupy serowej z makaronem. Gotowanie ZERO WASTE
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z indykiem i makaronem
Makaron ugotuj al dente i schłodź. Cebulę pokrój w piórka.