Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

8

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

30 sztuk

1 sztuka

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe. Słonecznik prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni i posypujemy nim mix sałat. Olej mieszamy z kilkoma łyżkami wody, dodajemy sos sałatkowy Knorr i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałaty i dokładnie, ale lekko mieszamy. Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej