Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu
łatwe
65 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
30 sztuk
1 sztuka
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe. Słonecznik prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni i posypujemy nim mix sałat. Olej mieszamy z kilkoma łyżkami wody, dodajemy sos sałatkowy Knorr i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałaty i dokładnie, ale lekko mieszamy. Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej