Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu
łatwe
55 osób zapisało
Składniki
20 dekagramów
30 sztuk
4 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe. Słonecznik prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni i posypujemy nim mix sałat. Olej mieszamy z kilkoma łyżkami wody, dodajemy sos sałatkowy Knorr i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałaty i dokładnie, ale lekko mieszamy. Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej