Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

7

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

30 sztuk

1 sztuka

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe. Słonecznik prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni i posypujemy nim mix sałat. Olej mieszamy z kilkoma łyżkami wody, dodajemy sos sałatkowy Knorr i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałaty i dokładnie, ale lekko mieszamy. Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej