Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

7

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

30 sztuk

1 sztuka

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe. Słonecznik prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni i posypujemy nim mix sałat. Olej mieszamy z kilkoma łyżkami wody, dodajemy sos sałatkowy Knorr i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałaty i dokładnie, ale lekko mieszamy. Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej