
Składniki
3 sztuki
null
null
3 szklanki
null
1 kilogram
2 łyżki
1 szklanka
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.
Krok 2
Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.
Krok 3
Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.
Krok 4
Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.
Krok 5
Parówki pokrój w plastry.
Krok 6
W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.
Krok 7
Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej