Zapiekanka z kiszoną kapustą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0

0

3 szklanki

0

1 kilogram

2 łyżki

1 szklanka

0

500 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.

Krok 2

Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.

Krok 3

Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.

Krok 4

Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.

Krok 5

Parówki pokrój w plastry.

Krok 6

W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.

Krok 7

Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej