PRZEPISY.PL

Zapiekanka z kiszoną kapustą

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula3 szt
  • kminek
  • pieprz
  • śmietana3 szklanki
  • sól
  • kiszona kapusta1 kg
  • oliwa2 łyżki
  • ryż1 szklanka
  • mielona papryka
    • Krok 1

      Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.
    • Krok 2

      Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.
    • Krok 3

      Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.
    • Krok 4

      Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.
    • Krok 5

      Parówki pokrój w plastry.
    • Krok 6

      W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.
    • Krok 7

      Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    221
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    1668
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    1177
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    87
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe