
Składniki
3 sztuki
null
null
3 szklanki
null
1 kilogram
2 łyżki
1 szklanka
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.
Krok 2
Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.
Krok 3
Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.
Krok 4
Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.
Krok 5
Parówki pokrój w plastry.
Krok 6
W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.
Krok 7
Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej