Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka z kiszoną kapustą

Zapiekanka z kiszoną kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Zapiekanka z kiszoną kapustą - składniki:

  • parówki drobiowe - 500 gramów
  • kminek
  • mielona papryka
  • pieprz
  • sól
  • ryż - 1 szklanka
  • śmietana - 3 szklanki
  • cebula - 3 sztuki
  • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • oliwa - 2 łyżki

Zapiekanka z kiszoną kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.
  2. Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.
  3. Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.
  4. Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.
  5. Parówki pokrój w plastry.
  6. W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.
  7. Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.

2

Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.

3

Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.

4

Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.

5

Parówki pokrój w plastry.

6

W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.

7

Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

szaszlyki-grill, Barszcz, salatka z pora, Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, pierś ze szpinakiem i serem, Sałatka z makaronem ryżowym , Przepis z salsa sałatka, Przepis z rosół z kaczki, Masło rakowe, Przepis z pieczone żeberka, Dip jogurtowo-orzechowy, Spaghetti Bolognese, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z mix sałat, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem, Farfalle boscaiola, Roladki ze szpinakiem i mozarellą, Brokuły, Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, Ryż, Sałatka grecka, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Zupa ogórkowa, Spaghetti z tuńczykiem, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Schab, Przepis z udziec z indyka z kością, Curry z mięsa mielonego w bulionie, Zupa królowej Marii, Lody dla dzieci "Miś", Ziemniaki zapiekane w ziołach, Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym , Zupa cebulowa, Pierogi, Przepis z salatka KURCZAKIEM, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kurczak w białym winie, Spaghetti bolognese z kurczakiem , Polędwiczki wieprzowe, Zapiekanka a’la lasagne , Risotto, Przepis z kapusta do golonki, Przepis z risotto z kurczakiem, Przepis z schab i, przepisy ugotowani, Mus z truskawkami, mascarpone i mango, polędwiczki wieprzowe duszone, Meksykańskie mule, Gulasz, Klasyczna zupa jarzynowa, Indyk, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, schab bez kości, Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej, sos z wieprzowiny, Przepis z rosoly, Smażona wołowina z makaronem jajecznym, Pierś z kurczaka z orzechowym farszem , Sałatki, Przepis z ryż z kurczakiem, Sos beszamelowy , Żurek, Śledzie