Zapiekanka z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka z kiszoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

3 szklanki

null

1 kilogram

2 łyżki

1 szklanka

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.

Krok 2

Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.

Krok 3

Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.

Krok 4

Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.

Krok 5

Parówki pokrój w plastry.

Krok 6

W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.

Krok 7

Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej