Zapiekanka z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kiszoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

3 szklanki

null

1 kilogram

2 łyżki

1 szklanka

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem.

Krok 2

Kapustę podgotuj w niewielkiej ilości wody przez 20 minut.

Krok 3

Ryż ugotuj na sypko i odcedź na sicie.

Krok 4

Cebule obierz i pokrój w krążki, podsmaż na oliwie.

Krok 5

Parówki pokrój w plastry.

Krok 6

W naczyniu ułóż połowę kapusty, parówek, ryż wymieszany z cebulą i przyprawami. Skrop śmietaną.

Krok 7

Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piecz przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej